Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниБългарияГДБОП задържа трима мъже за сексуална експлоатация на деца онлайн

ГДБОП задържа трима мъже за сексуална експлоатация на деца онлайн

При спецоперация служители на ГДБОП задържаха трима мъже за онлайн сексуална експлоатация на деца, съобщиха от МВР.

Операцията е на отдел “Киберпрестъпност” в ГДБОП и колегите им от Плевен, Габрово и Велико Търново, проведена е под ръководството на прокуратурата.

В рамките на разследване под наблюдението на Районната прокуратура в Никопол на 22 август е задържан 20-годишен от с. Черковица.

Използвайки програма, създадена за мобилни устройства, той е споделял файлове, съдържащи брутални сцени на сексуално насилие над деца, в група, включваща потребители от цял свят. За да обменят своите “колекции”, въпросните потребители са използвали кратки текстови съобщения, вкл. т.нар. „кодови думи” и посочвали линкове в акаунтите си в Dropbox, уточняват от полицията.

Ден по-късно друг негов „колега по интереси“ – 43-годишен жител на Севлиево, също е задържан в рамките на проверка по ръководството на Районната прокуратура в Севлиево.

В хода на операцията е задържан и 39-годишен рецидивист, също от Севлиево. Мъжът е с множество криминални регистрации – за изнасилване през 2005 г. и за извършени две блудства с малолетно през 2007 г. и 2008 г.

Използвайки ресурсите на фейсбук, той е установил целенасочени контакти с над 300 момичета на възраст 12 и 13 години, като ги склонявал в реално време да проследяват пред камера извратените му сексуални желания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

novini.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular