Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендил„Гекон“ на Евгений Плющев влага 6,4 млн. лв. в търсене на полезни изкопаеми...

„Гекон“ на Евгений Плющев влага 6,4 млн. лв. в търсене на полезни изкопаеми из Кюстендил, Трекляно и Земен

 „Милдет Шишков-ЗСНМ” получи концесия за гнайси от находище „Скрибин“ в община Сатовча

 

„Гекон“ ООД ще търси и проучва метални полезни изкопаеми в площ „Злогош“, разположена на територията на общините Кюстендил, Трекляно и Земен. Разрешението за търсене и проучване се предоставя за три години. За този срок титулярят ще вложи минимум 6,4 млн. лв. в търсещо-проучвателните дейности, реши правителството на Министерския съвет. Справка в Търговския регистър показва, че фирмата се занимава с геоложки проучвания в страната и чужбина и седалището й е в Пловдив. Управител е Евгений Евгениевич Плющев.

За срок от една година „Орбелус Консорциум“ ООД – гр. София ще проучва строителни материали в площ „Ботушчето“, разположена в землището на гр. Добринище, област Благоевград. Разрешението за проучване се предоставя за 1 година, като за този срок титулярят ще вложи минимум 25 хил. лева в проучвателните дейности.

С друго правителствено решение „Милдет Шишков-ЗСНМ” ЕООД – с. Крибул получи концесия за добив на скалнооблицовъчни материали – гнайси, от находище „Скрибин“, община Сатовча, област Благоевград. Концесионната площ е с размер 48.2 декара. За 35-годишния срок на действие на концесията се очакват постъпления от концесионни плащания в размер на 480 хил. лв. По закон приходите от тях постъпват в държавния бюджет и в бюджета на общината по местонахождение на концесионната площ – в случая община Сатовча. За осигуряване на производствената си дейност кандидат-концесионерът предвижда да инвестира над 151 хил. лв.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular