Saturday, May 4, 2024
HomeСпортГелс и компания победиха „Огражденец” в Кърналово

Гелс и компания победиха „Огражденец” в Кърналово

„Огражденец” и „Яворница” сблъскаха сили на стадиона в Кърналово в мач от 23-тия кръг за първенството на областна група „Струма-2”. Срещата започна несериозно и с подценяване от страна на гостуващия тим срещу домакините и това можеше да им изиграе лоша шега. На три пъти футболисти на домакините изскочиха очи в очи срещу вратаря на гостите Васил Стоянджиков и именно негова бе заслугата да не се стигне до отбелязване на гол. Постепенно колегите на Методи Стоименов-Гелс усетиха, че няма да им бъде лесно в този двубой, и заиграха сериозно в свой стил. Орхан Асанов проигра първото чисто голово положение за отбора на Яворница, като не успя от 3 метра да простреля техния страж. Три минути по-късно Илия Ризов след рейд по левия фланг надбяга защитата на домакините и насочи топката по диагонала, вратарят на домакините отново бе блестящ и изби топката в корнер. Гелс бе изведен от Влади Петров отдясно, овладя кълбото, напредна и със страхотен шут обстрелва стража на домакините, който отново бе на висота, избивайки го в корнер. Първият гол в срещата падна в 35-ата минута. Тогава Илиян Дереджиев от фаул центрира топката към свободния Гелс и той от движение не остави никакви надежди за вратаря на „Огражденец”, който се наложи да вади топката от мрежата си за 0:1. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.

Второто полувреме започна отново с домакински натиск, като техен нападател тръгна от дълбочина с топката, излъга трима от изпречилите му се футболисти от гостуващия тим и обстрелва вратаря на „Яворница”, но отново Васил Стоянджиков бе на висота. В 59-ата минута вратарят на гостите насочи топката към Орхан Асанов, който преодоля пазача си, подаде кълбото към Гелс, той тръгна към вратата на домакините, излъга двама от защитата им, подаде на Николай Кочев и той с шпагат отклони кълбото в мрежата на домакините за 0:2. Последваха куп пропуски на Орхан Асанов, Иван Асенов, Влади Петров и Илия Ризов. В 75-ата минута Илия Ризов тръгна на скорост по десния фланг с топката, навлезе в наказателното поле и макар под ъгъл, стреля силно ниско, топката се отклони от защитник на домакините и се спря в мрежата за 0:3. Минута по-късно Ангел Ашминов се възползва от меле пред наказателното поле на гостите и от два метра простреля вратаря Васил Стоянджиков за 1:3. До края на мача натискът на гостите бе очеваден, но последваха нови пропуски на два пъти на Гелс и веднъж на Фейзи Асанов, изскачайки очи в очи срещу вратаря на домакините.

След мача капитанът на „Яворница” Методи Стоименов-Гелс сподели, че победата на неговия тим е напълно заслужена на база показаната игра на терена.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular