Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниСвятГенерал Андрей Боцев участва в заседание на Военния комитет на НАТО във...

Генерал Андрей Боцев участва в заседание на Военния комитет на НАТО във Варшава

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев участва в редовната годишна конференция на Военния комитет на НАТО на ниво началници на отбраната, която се провежда от 28 до 30 септември във Варшава, Полша, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

По време на форума бяха обсъдени актуални теми, сред които провежданите в момента операции и мисии на Алианса и военния принос към Политическите указания за планиране на отбраната в НАТО 2019. Дискутирани бяха също и въпроси по разработването на нова военна стратегия на Алианса, както и инициативите, свързани с подобряване способностите на пакта за възпиране и отбрана. В рамката на темата за модернизирането на Алианса бе обсъден и напредъкът в процеса на адаптиране на Командната структура на НАТО и в провеждания функционален преглед на Главната му квартира.

Конференцията завърши с избора на генерал-лейтенант Ханс-Вернер Вирман от германските въоръжени сили за следващия генерален директор на Международния военен секретариат на Алианса. Той ще поеме новия си пост през лятото на 2019 година.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular