Sunday, May 5, 2024
HomeНовиниБългарияГеорги Костов: Борим контрабандата все по-успешно, 2,360 млрд. лева е събраният акциз...

Георги Костов: Борим контрабандата все по-успешно, 2,360 млрд. лева е събраният акциз от тютюневи изделия миналата година

 

Над 2,360 млрд. лева е събраният акциз от тютюневи изделия миналата година, съобщи директорът на Агенция “Митници“ Георги Костов.

От агенцията все по-ясно отчитат тенденцията да се пуши рязан тютюн или други алтернативи на стандартните цигари. Въпреки че в средата на годината е имало изоставане в събирането на акциза от тютюневи изделия, то е наваксано, категоричен бе директорът на митниците.

Според него, борбата с контрабандата става все по-успешна: През 2017-а година са задържани 37,1 милиона къса цигари и 16 136 килограма тютюн за пушене, с което са предотвратени щети за бюджета в размер на повече от 10 милиона лева, съобщи БНР.

Вече потреблението е насочено към рязан тютюн, а освен забраната за продажбата му по интернет, ще бъдат направени още законодателни промени за ограничаване на незаконната търговия в сектора.

“Подготвили сме и други закачки за тези наши противници. Няма да ги осветлим сега”, закани се Костов. От агенция “Митници“ отказаха коментар на промените на потреблението на цигари по ценови сегмент.

RELATED ARTICLES

Most Popular