Sunday, May 12, 2024
HomeРегионДупницаГЕРБ - Дупница представи официално листата си с кандидати за общински съветници...

ГЕРБ – Дупница представи официално листата си с кандидати за общински съветници и кметове по села

Председателят на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов и инж. Методи Чимевпредставиха официално пред медии и широката общественост листата скандидати за общински съветници и кметове по села. “Всички знаете, чекандидатът ни за кмет и водач на листата е Методи Чимев. Той е
достатъчно добре познат, няма нужда от допълнително представяне”, заявиКонстантинов и с кратки визитки представи цялата листа на политическата
сила за община Дупница.


На второ място е Бойко Полянов – уважаван лекар и хирург. Над 34 годинид-р Полянов помага и лекува хората в Дупница и областта. Помогнал е нахиляди. Завеждащ хирургичното отделение на общинската болница в Дупница.За първи път се съгласява и се включва в листа за общински съветници.
Семеен, с едно дете, което също е наследило неговата достойна професия.
Трети в листата е Емил Гущеров. Той е от самото начало на учредяванетона ГЕРБ. Офицер от българското армия. Завършил журналистика в Софийскияуниверситет. По време на професионалния си път е бил народен
представител, председател на Общински съвет и съветник. Занимава се счастен бизнес в сферата на услугите.


Четвърти е Слав Мантарков – едно от новите лица в листата. Той е на 29г., семеен, дупничанин. Мантарков е стоматолог по професия, има своячастна практика както в родния си град Дупница, така и в столицата.
Пета е Виолета Инкьова. Била е два мандата общински съветник. Нейнатасфера е образованието. 24 години бе директор на най-голямото училище вобластта – СОУ “Св. П. Хилендарски”. Общински съветник в досегашния Общински съвет. Беше и председател на постояннатакомисия по образовани и култура към Общинския съвет.
Шести е Йордан Йорданов. Един от учредителите на ГЕРБ. Три мандатаобщински съветник, беше и председател на Групата на ГЕРБ в Общински съвет.Областен председател на Старейшини ГЕРБ. Близо 40 години беше директор“Механизация и автотранспорт” в Автомагистрали “Хемус”.
Седми е Димитър Крекманов – млад, деен човек, семеен, от с. Крайници. Сдве висши образования – бакалавър по история и магистър по екология иопазване на околната среда. Хидролог в Националния институт похидрология и метеорология. Два мандата общински съветник.
Осми е Борис Павлов – едно ново лице. Млад и перспективен човек, живее исе реализира в родния си град Дупница. Занимава се с журналистика.Завършил е Национална спортна академия с треньорски и учителски профил.Състезател по биатлон.
Девети е Георги Наумов. Завършил е спортен мениджмънт в Националнатаспортна академия и стратегическо ръководство на сигурността и отбранатавъв Военната академия “Г. С. Раковски”. Зад гърба си има един мандат катообщински съветник. Председател е на Сдружение “Дупница спорт”. Работи с
деца в SOS Детско селище.
Десети е Атанас Велинов – дупничанин, семеен, с едно дете. Магистър пофинанси. Има специализация “Банково дело”. Занимава се с частен бизнес всферата на търговията от близо 30 години.
Под номер 11 е Тодор Петков. Той е директор на едно от най-утвърдените ипрестижни училища в нашата област – ОУ “Евлоги Георгиев”. Имадългогодишен опит като началник на отдел “Образование” към ОбщинаДупница. Бил е и учител в ПГ “Акад. С. П. Корольов”.
12-а е Тодорка Дамянова – общински координатор на КНСБ от 2007 г.насам. Магистър предприемачество и мениджмънт. Професионалнаквалификация – инженер. През изминалия мандат бе и общински съветник. Повреме на професионалната си кариера е работила като счетоводител иначалник “Търговски отдел”.
13-и е Кирил Кирилов – едно от новите лица в листата. Над 20 г. сезанимава с частен бизнес в сферата на топлотехниката. Инженер е.Занимавал се е с ресторантьорство.
На 14-о място е Трифон Карталски – 53-годишен, с висше образование, попрофесия агроном. Занимава се с частен бизнес – собственик на фирма “Фермер21”. Семеен, от град Дупница.
Красимир Панчев е под номер 15. Той е другото ново лице в листата.Известен лекар и педиатър. Д-р Панчев за първи път се включва в листакато кандидат за общински съветник. През годините е допринесъл много иза развитието на волейболния отбор и за спорта в Дупница.
16-и е Иван Шатровски – педагог по професия. Близо 30 години е посветилот живота си на образованието и обучението на децата на Дупница ирегиона. Занимава се активно и със спорт. Семеен, с едно дете.
Под номер 17-и е Владимир Сиврийски. Той също е за първи път в листатани. Дългогодишен инструктор по кормуване. По време на професионалния сипът е работил и в сферата на образованието – бил е учител.
18-а е Антонина Кирова – дългогодишен директор на детска градина. Имаотличие за добра професионална работата, връчено от Министерството наобразованието. В свободното си време пише поезия – има 4 стихосбирки.Сумите, получени от продажбите им, е дарявала за инвитро процедури и
за детското отделение на болницата в Дупница. Будител за 2022 г. на Община Дупница.
19-а е Даниела Петрова – 52 г., изпълнителен директор на регионалнамедия. Има богат административен и управленски опит – развивала е частенбизнес през годините, заемала е поста зам. – областен управител на
Кюстендил, вр.и. д. областен управител, била е и общински съветник.
20-и е Емил Станкев. Вече е бил общински съветник. Икономист пообразование. Към момента е търговски директор на верига от
бензиностанции. Семеен, с две деца.
Под номер 21 е Бойко Ангелов – 44 г., семеен, с две деца. Занимава се счастен бизнес. 25 години се е занимавал професионално и с футбол.
22-ри в листата е Георги Туйов – млад, отскоро семеен, представител нас. Крайници. Дълги години е живял и работил в Щатите. Там е завършилвисше образование, развивал е успешен собствен бизнес, но е избрал да сезавърне в родната България. Сега също се занимава и развива успешно свойсобствен бизнес – има дърводелски цех.
23-а е Илияна Войводова – на 35 г., семейна, с две деца. Живяла е 12 г.в чужбина, тя също е избрала да се завърне тук, защото счита за твойдълг да работи за промяна към по-добро за страната ни. Работила е катосекюрите в BBC.
Под номер 24-и е Софка Скоклева – кмет два мандата на най-голямото селов Кюстендилска област – Яхиново. По професия е счетоводител – имаблизо 40-годишен трудов стаж в тази сфера. Има две дъщери и четиримавнуци.
25-и е Славчо Димкин – кандидатът ни за кмет на с. Червен брег, както идосегашен успешен кмет там. В листата ни за общински съветници е.Семеен, с две деца. Работил е в сферата на строителството. Също е билдълги години в чужбина, но е решил да се върне в родното си място.
26-и е Явор Митов – жител на село Баланово. Освен кандидат за общинскисъветник е и кандидат за кмет на населеното място. Визитката му е “Добъркмет – хубаво село.” По професия е строителен техник.
27-и е Веселин Методиев. От младежката квота, представител на ромскатаобщност. Студент е, с профил социални дейности.
28-и е Румен Желязков – семеен, с две деца, строителен предприемач.Представител на ромската общност.


29. Крум Милев е добре познато лице. Зам.-кмет на община Дупница през изминалите три мандата. Един от учредителите на ГЕРБ и среднай-активните членове на политическата сила.
Кандидатът за кмет на с. Блатино е Валери Върбанов. Досега е бил кметскинаместник на с. Блатино. Професионалният му път е преминал катоелектротехник.
Кандидатът за кмет на с. Дяково е Цветелина Иванова. Тя е на 44 г.,семейна, с дете. Има дългогодишен административен опит, като общинскислужител. Специалист “Публична администрация”.
За с. Пиперево кандидатът за кмет е Утеха Маноилова. Тя е вече тримандата кмет на населеното място. Педагог по образование. Близо 20 г. еработила като детска учителка.
В с. Джерман ще се подкрепи независимият кандидат Божидар Стоев.

В с.Бистрица ще се подкрепи също независимият кандидат Кирил Огненски.

Закмет на с. Крайници подкрепа ще се даде на Мариана Димитрова, независимкандидат.

В с. Самораново ще се подкрепи досегашният кмет Райко Цветков,също независим. В с. Яхиново кандидат отново е Софка Скоклева, Славчо
Димкин е кандидат за кмет на с. Червен брег и Явор Митов – на с. Баланово.

RELATED ARTICLES

Most Popular