Friday, May 3, 2024
HomeНовиниБългарияГЕРБ към БСП за фалшивата новина за водата: Пак ли ще се...

ГЕРБ към БСП за фалшивата новина за водата: Пак ли ще се смеете на Таско Ерменков?

Водата в столицата отговаря напълно на изискванията, посочва здравният инспектор д-р Ангел Кунчев

 

По какъв начин Корнелия Нинова и БСП ще реагират на поста на Таско Ерменков във фейсбук, който притесни два милиона души за качеството на водата. Това попита депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов на извънредна пресконференция. Пак ли ще се смеят като предния път?, припомни пой прословутия пост на Ерменков, “писан по гащи”. Поводът за въпросите на Иванов е публикуван пост от Таско Ерменков, в който той споделя информация, която бил получил от достоверен източник за качеството на водата в София. Станислав Иванов припомни, че като народен представител Ерменков има възможности да получи достоверна информация, без да всява паника.

Водата в София отговаря напълно на изискванията за питейна вода. Това каза д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, във връзка с разпространилата се в социалните мрежи информация, че водата в столицата е опасна за употреба, тъй като в нея са били изсипани отровни химикали.

Д-р Кунчев увери, че по данните, събрани до момента, подобни притеснения са абсолютно неоснователни. „Първо, от страна на оператора – “Софийска вода”, са взети извънредни изследвания. Ние сме ги дублирали допълнително и в Столична регионална здравна инспекция. Така че вече имаме и първите резултати. Късно довечера или до утре ще имаме и пълния анализ за всички десетки показатели, които следим, но към момента нямаме никакви притеснения, тъй като показателите са в норма“, обясни д-р Кунчев.

 

„Не знаем какво точно съдържат слуховете, но се говори както за тежки метали – живак и олово, така и за радиоактивност. По всички тези показатели ние вече имаме резултати и те са отрицателни. Водата в София отговаря напълно на изискванията за питейна вода“, увери д-р Кунчев. Той поясни, че изследванията са направени както на входа на пречиствателните станции, където влиза „суровата вода“, така и на изхода, след пречистването й. „И на двете места тя отговаря на нормите и на изискванията“, подчерта специалистът.

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Здравният инспектор Кунчев, РИОСВ-София, РЗИ-София и МОСВ знаят прекрасно едно-ако публикуват и най-малкото несъответствие на питейната вода за София с “нормите”-мигновено ще излетят от работа и ще умрат от глад, защото на свободния пазар на труда не могат да изкарат и по 2 лв. За това каквато и да е водата, те до смърт винаги ще твърдят, че е в норми. Но така ли е ?
    30-те хиляди самоковски кучета, котки и плъхове се заклеха, че никога няма да умират или поне, до като ГЕРБ е на власт и че консистенциите от разложените им трупове след тяхната смърт, ще текат не на долу към яз.Искър и чешмите на софиянци, а на горе-към снежните рилски върхове, за да не падне Бойко от власт. Пояснявам, че където и да е сметището в Самоковска община, то ще бъде на по-голяма надморска височина от яз. Искър и отпадните води и консистенции от него- до сега към 4 млрд. години текат все надолу-от Самоковска община към яз.Искър и софийските чешми.Но възможно е на нова среща -в Евксиноград или НДК Бог да бъде предуман да обърне течението на р.Искър-обратно, вече да не е към язовира, в интерес на Западните Балкани и евроинтеграцията. Същото се очаква да направят и консистенциите от 20-те канализации на самоковските села, които носят камарите фекалии и амоняк без никакво пречистване право в яз.иСКЪР, А ТЕЗИ НА ДОЛНИ И ГОРНИ оКОЛ-ТОЧНО В ТРЪБИТЕ НА СОФИЙСКИЯ ВОДОПРОВОД. Хиляди пъти еколози и граждани повдигаха въпроса -за необходимостта от 38 млн. лв. за пречиствателни станции на тези канализации, в т.ч. и на ежегодното публично обсъждане на столичния бюджет-сега беше на 05.01.т.г./вижте протокола и записа на БНТ-2/ и за това, че т.н. пречиствателни станции на Боровец и на Самоков-изобщо не пречистват, че и тази пролет както всяка друга стотици и хиляди тонове боровецки фекалии в разстояние на няколко дни бяха изблъскани в р.Бистрица и величествено през центъра на Самоков отплуваха както всяка година в яз.Искър и софийските чешми.И на края-но не по значение-кога най-сетне и кое правителство ще разбере, че където и да е сметището в Самоковска община, трупните консистенции и всички отрови, в т.ч. и най-опасните отрови от него ЗАДЪЛЖИТЕЛНО надземно или подземно-ЩЕ ОТИДАТ В ЯЗ.ИСКЪР и В УСТАТА НА СОФИЯНЦИ. И то не на два млн., а в устата на повече от половин България, защото приходящите по работа ежедневно в София са над 1 млн., а тези, които идват за лечение-поне още един.Болници останаха почти само в София. Така, че поне 4 млн. души консумират в София страшно замърсената консистенция -уж вода от яз.Искър.
    По данни от медиите Соф.вода АД дължи на банките към 150 млн., за които гарант е Столична община, а до 2021г., когато концесията свършва, трябва да инвестира още над 100 млн. лв., т.е. ще остави в наследство на софиянци над 250-300 млн. загуби.Е как да не лъже и всевъзможни нейни шефчета да не “разрешават” срещу тлъсти подкупи незаконни престъпни ВЕЦ-ове на 160м над питейните водовземания за София, след като тази яма свършва след 3 г.? Кой го е еня за някаква си Наредба №3/2000г., според която първи СОП обхваща земите до 500м вкл. над питейните водовземания, че в него е забранено даже да се влиза и всякакво строителство в него и във втори СОП на СОЗ.Като ти тряснат 50-100 хил. лв., можеш ли изобщо да се колебаеш?! МВЕЦ-а на р. Леви Искър е на 434м над питейното водовземане от кота 1215м на р.Леви Искър, разрешеният на клана Златеви-на 160м над друго питейно водовземане на р.Черни Искър и т.н. А за тях РИОСВ-София даже и не инициира уведомяване на столичната общественост и публично обсъждане, защото-“не били на територията на Столична община”. Зам. кметиците на София пък питат РИОСВ-София -заинтересована общественост ли е столичното население относно канцерогенните ВЕЦ-ове, кариери и сметища на реките в Самоковска община? Това е защото всички изброени пият само вносна минерална вода, за разлика от 4-те млн., които льокаме пикните, фекалиите и разложените животински консистенции от язовира. Както и всички отрови, просмукващи се подземно и надземно от сметището, което от горе на всичко е един голям трап, който се пълни с вода и тя изхвърля всичко навън, а р.Искър е близо и доста по ниско.
    Ако Мойсей беше жив, той щеше да посочи единствения изход: В Самоковска община не може да има сметище, защото където и да е, то ще бъде по-високо от яз. Искър и НЕМИНУЕМО всичко ще тече в него.Т.е. целия самоковски боклук задължително трябва да се кара на гара Яна-Кремиковци в завода за боклук, където да се преработва.Границата между Столична и Самоковска община сега е на 3-4 км от северния край на Самоков-до с. Злокучане. Тя трябва да се премахне и Самоков да стане част от Столична община.Тогава тя НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА КАКТО ПРАВИ СЕГА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ПИТЕЙНАТА ВОДА НА СОФИЯНЦИ, ЗАЩОТО “САМОКОВ НЕ Е КЪМ НЕЯ !” Вече ще бъде към нея и никой няма да може да се оправдава с адм. деление. СОФИЯ ИМА ПРАВО НА ЖИВОТ, както и 4-те млн. граждани, които ползват ежедневно питейната и вода!
    На 05.01.т.г. в заседателната зала на Столична община и с поне 10 писма, всички институции хвърлиха вината върху адм. деление- ЧЕ САМОКОВ Е ИЗВЪН СТОЛИЧНА ОБЩИНА. Правителството има голям избор-или да вкара Самоковска община в Столична или да предума Бог да обърне Искъра обратно, а 30-те хил. кучета, котки и толкова плъхове-ДА НЕ УМИРАТ! Има ги във всяка къща, даже по няколко, хайдуклук е !

Comments are closed.

Most Popular