Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаГЕРБ-Кюстендил: Възмутени сме от произвола при полицейската акция в Югозапада

ГЕРБ-Кюстендил: Възмутени сме от произвола при полицейската акция в Югозапада

Дни преди парламентарните избори на 11 юли в Югозападна България се проведе акция срещу изборното законодателство, при която бяха арестувани 6-има души. Обискирани са къщи в Дупница, Струмяни и Микрево. Акции имаше още в селата Илинденци, Дамяница и Склаве, като задържаните бяха отведени до районното управление в Сандански. В Дупница бе арестуван неформалният лидер на най-големия ромски квартал „Гиздова махала“ Калин Георгиев, който има строителна фирма. Той бе задържан заради служебния му тефтер, където са записани имената и графикът на неговите служители.

ГЕРБ-Кюстендил излезе с позиция, в която остро осъди упражнените действия по време на акцията. От там са дълбоко възмутени, че докато Калин Георгиев е бил в полицейското управление, граждани на квартал „Гиздова махала“ в Дупница са били склонявани да лъжесвидетелстват срещу него и други симпатизанти на партията.

Ето какво гласи становището на ГЕРБ-Кюстендил:

“Областното ръководство на ПП ГЕРБ – Кюстендил изразява своето дълбоко възмущение от полицейския произвол и репресии, извършвани от „копоите“ на Радев и Рашков спрямо наши членове и симпатизанти на територията на
цялата област. Пореден ден, под предлог на някакъв измислен сигнал, спецотрядите на Рашков всяват страх и ужас в десетки нищо неподозиращи мирни граждани, като извършват обиски, изземване, призоваване в полицейските управления. В „най- мекия“ вариант на акцията „Респект“ хората биват
принуждавани да подписват предупредителен протокол за неучастие в изборна търговия. Независимо от факта, че няма нито едно доказателство в подкрепа на „измисления им сигнал“, терорът продължава.


Сред десетките претърсени и преобърнати като след обир къщи са и тези на уважаваните наши членове Атанас Василев, Георги Пачев и Калин Георгиев, като последният, който е строителен предприемач, дори е задържан за 24 часа заради служебен тефтер, в който е изготвял графика на служителите си. Склонявани са граждани да лъжесвидетелстват в полза на обвинението, че са били вербувани от набедените за извършители да продадат гласа си. За радост тази инициатива на самозабравилите се стражари не е срещнала подкрепата на вербуваните. Налагани са 72-часови домашни арести без прокурор, съд и присъда и без какъвто и да е документ.
И това се случва в страна членка на ЕС през 2021 година и въпреки че многобройните обиски и разпити не установяват каквото и да е отклонение от законовите норми.
Изпитваме уважение и съжаление към органите на реда, които са въвлечени в подобни недостойни прояви на репресия. Но имиджът на институцията, граден с години, рухна за дни.
Остро осъждаме поведението на служебното правителство, изживяващо се в ролята на предизборен щаб на анти-ГЕРБ коалицията, което с методите на „народния съд“ се опитва да й даде служебна победа.
Уважаеми членове и симпатизанти на ГЕРБ в област Кюстендил,
както на всички, така и на изборите в неделя на 11 юли ние ще бъдем не само фактическите, но и моралните победители, защото имаме шампионски отбор и защото истината и резултатите са на наша страна. Нека им покажем, че не сме се уплашили от „сталинистката им милиционерщина“ и да им докажем, че престъпление е не само купуването и продаването на гласове,
но и опитите за манипулация, репресия и влияние върху вота, каквито безспорно наблюдаваме в момента.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

RELATED ARTICLES

Most Popular