102-годишният ветеран от войната Иван Димкин е най-възрастният избирател в Дупнишко

В малките села и на тези избори ще гласуват с хартиени бюлетини. Снимки: Архив

107 дупничани гласуват за първи път в неделя

107  души от община Дупница ще могат да гласуват за първи път на парламентарните избори на 11 юли, съобщиха от общинската администрация. Най-младият дупничанин с право на глас е на 18 год. и 1 ден, роден е на 10.07.2003 година.

Най-възрастният жител на общината с право на вот е 102-годишният Иван Димкин от село Червен брег – ветеран от Втората световна война, който е раняван на фронта, бивш строител и работник по поддръжката в закрития преди години месопреработвателен комбинат „Родопа” в Дупница.

И на тези избори в по-голямата част от селата в общината ще се гласува само с хартиени бюлетини. Секциите, в които няма да има машини, са 14.

В 61 от секциите вотът ще бъде с машини.

Те са в малките села с под 300 жители – Баланово, Блатино, Грамаде, Делян, Дяково, Кременик, Крайни дол, Палатово, Пиперево и Тополница. С бюлетини на хартия ще гласуват и хората в болниците, както и тези, които ще ползват подвижна избирателна кутия.

Секциите, в които вотът ще се дава машинно, са 61, като са осигурени хартиени бюлетини за ползване при технически проблем с машините. В общината има и две секции с по две машини. Те са в  училище “Неофит Рилски” в града и в село Самораново, съответно с над 900 и над 700 гласоподаватели.

Както писахме, в Кюстендилска област в битката за 46-ото Народно събрание са 112 кандидат-депутати от 23 партии и коалиции.

Юлияна КОЛЧАКОВА