Friday, May 3, 2024
HomeРегионСамоковГЕРБ спечели в Самоков със зам.-кмет на Фандъкова

ГЕРБ спечели в Самоков със зам.-кмет на Фандъкова

Ангел Джоргов е новоизбраният кмет на община Самоков от политическа партия ГЕРБ на втория тур на местните избори. Това сочат данните при 100% обработени протоколи от секционните избирателни комисии в Общинската избирателна комисия.

За Джоргов, който е зам.-кмет на Столична община при управлението на Йорданка Фандъкова, са гласували 55,09% от сто, което е 8957 гласа от имащите това право. За Владимир Георгиев са гласували 44,07%, което е 7166 гласа.

Новият кмет на Самоков се обърна към избирателите си чрез личния си профил във фейсбук.

„Искрено благодаря на всички вас, моите съграждани от Самоков и жителите на по-малките населени места в общината, които убедително ме подкрепихте на балотажа днес.

Аз ще бъда кмет на всички самоковци и ще бъда сред Вас и до Вас, както Ви обещавах по време на цялата кампания.

И, да, трудното свърши, но от утре започва още по-трудното. Да върнем младите хора в нашия град и община, да върнем Самоков на пътя на икономическия просперитет за всички самоковци.

Благодаря и на чудесния отбор, който беше постоянно с мен в предизборната кампания!Без Вас победата ни днес с номер 7️ нямаше да бъде възможна!“, написа Джоргов.

 

Вл.Георгиев: Благодаря на всички, които бяха до мен

„Благодаря на всички, които ме подкрепиха и бяха до мен.Съжалявам за тези, които съм разочаровал и предал.Страхотен екип имах до себе си.Благодаря и на семейството и близките ми, че ме търпяха такъв.Самоков е в сърцето ми!“. Това написа във фейсбук досегашният кмет на града Владимир Георгиев.

Кандидатът на БСП за България спечели 44,07% от гласовете на избирателите. Подкрепеният от ГЕРБ Ангел Джоргов спечели изборите с 55,09%.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular