Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаГерой! Кирил Милов грабна сребро от Световното по борба дни след...

Герой! Кирил Милов грабна сребро от Световното по борба дни след като загуби баща си (ОБНОВЕНА)

Мечтая за олимпийска титла, резултатите идват с тренировките, каза шампионът

 

 

Дупничанинът Кирил Милов се окичи със сребро на световното първенство по борба, класически стил в Белград. На финала при 97-килограмовите българинът отстъпи с 1:5 на класния арменец Артур Алексанян, който ликува с четвърта световна титла в кариерата си. В биографията си Алесанян има още олимпийска титла и 5 европейски златни медала.

Така Милов не успя да вземе реванш от именития си съперник след загубата от него на Мондиала през 2018-а, когато отново бе „сребърен“.

По-рано този сезон 25-годишният талант триумфира с европейската титала.

Среброто от Белград е четвъртото отличие в кариерата на Милов от голямо първенство.

„Щастлив съм, едва ли има борец, който да е стигнал до стълбичката и да не е щастлив – каза Милов. – Разбира се има разочарование. В партер допуснах две грешки, които ми костваха и успеха. Вероятно е и до шанс, но с повече тренировки един ден се надявам да стъпя на върха. Знам, че съм един от най-добрите…

Липсваше ми шанс, разконцентрирах се. Това ми костваше финала. Загубите са, за да се научим да побеждаваме”, продължи сребърният медалист в категория до 97 килограма.
Целта е олимпийските игри, ще тренираме.
Доста се бях изморил и не ми достигна малко сила да го повдигна, когато той беше в партер. Ще тренираме и всичко ще си дойде на мястото. Ще търся реванш от него дай боже на олимпийските игри.
Винаги усещам подкрепата на всички българи, те вярваха в мен и ми казаха, че ще стана първи. Това не може да ме спре. Продължавам да се трудя, за да един ден да се кача на върха. Резултатите идват с тренировките. Радвам се, че успявам да постигам целите си. Човек е голям колкото са му големи мечтите. Аз мечтая за олимпийска титла”, завърши Милов.

Отличието е изключително за дупничанина, който само преди няколко дни загуби баща си. Той призна, че семейството му е сполетяно от голяма трагедия точно преди старта на световното първенство. “Четири дни преди първенството баща ми загуби битката с рака, усещах през цялото време присъствието му”, призна Милов.

Същевременно, стана ясно, че дупничанката Миглена Селишка е получила контузия на старта на Световното първенство. Тя стартира на 50 кг срещу Месиней Дженезис (Нигерия), но получи контузия и отпадна от турнира.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular