Sunday, May 5, 2024
HomeСпортГимнастички от кюстендилския клуб "Олимпик" с отлично представяне на "Симона къп"

Гимнастички от кюстендилския клуб “Олимпик” с отлично представяне на “Симона къп”

Сребро за Александра Манчева, бронзови отличия за Елисавета Лепопелска и Изабела Асенова

 

 

Призови класирания и три отличия завоюваха гимнастички от кюстендилския клуб “Олимпик” на турнира “Симона къп”. За осма поредна година едно от златните момичета на България – Симона Пейчева, организира надпреварата по художествена гимнастика, която се проведе в столичната зала “Универсиада”. Над 400 млади гимнастички от страната демонстрираха своя талант на килима.

При най-малките Виктория Йорданова – родена 2011 г., се нареди на 4-то място на без уред. Александра Манчева, р. 2010 г. А кат., се окичи със сребърен медал. Елисавета Лепопелска, р. 2008 г. Б кат., заслужи 3-то място на без уред и 4-то място в многобоя. В същата възрастова група, но А кат. Изабела Асенова спечели бронзов медал на без уред, 4-та е в многобоя и 4-та на обръч. При девойки младша възраст А кат. Аделина Грозданова се класира на шесто място в многобоя и седмо на въже. Рая Сръндева в същата възраст А кат. е на 4-то място в многобоя и 6-о място обръч. Калина Пеева се представи много добре на без уред.

“Децата бяха възнаградени с много награди и положителни емоции. Много съм доволна от представянето на всички момичета в турнира, който е репетиция за държавното първенство, който ще се проведе месец юни в СОК Камчия. Наши състезателки ще вземат участие в още в няколко турнира в София, Стара Загора и Пловдив”, коментира треньорът и управител на клуба Мая Юн.

RELATED ARTICLES

Most Popular