Sunday, May 12, 2024
HomeРегионСамоковГлавен инспектор Ивелина Дренска: Неспокойна пожарна обстановка на територията на община Самоков

Главен инспектор Ивелина Дренска: Неспокойна пожарна обстановка на територията на община Самоков

Неспокойна е пожарната обстановка на територията на община Самоков, каза за БТА директорът на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) главен инспектор Ивелина Дренска. Тя посочи, че от началото на юли пожарникарите в общината са реагирали на 39 сигнала за произшествия – пожари, наводнения и катастрофи.

Дренска посочи още, че иска да обърне внимание на гражданите, тъй като тревата е окосена и изгорена от слънцето, жътвата е в разгара си и опасността от възникване на пожари е много висока. „Важно е земеделските производители да не влизат в земеделските земи с необезопасена техника, както и с леки товарни автомобили”, посочи Дренска. По думите ѝ от ауспусите на автомобилите често се случва да се запали изсъхнала тревна площ.

Тя подчерта, че униформените служители извършват проверки на земеделските стопани.

Дренска каза още, че през изминалата седмица в землището на самоковското село Рельово са изгорели 150 декара житен масив, както и около 15 декара сухи треви и житни посеви. Директорът на РСПБЗН-Самоков каза още, че пожарникарите са изгасили пожар в необитаема къща в село Ярлово, като причините за възникването на огъня се изясняват и тече разследване.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular