Friday, May 3, 2024
HomeАктуално от днесГласоподаватели от Дупница: Правителство няма да има, ако  партиите не се разберат...

Гласоподаватели от Дупница: Правителство няма да има, ако  партиите не се разберат и не почнат да работят за хората

Тази зима ще се топлим на сняг, късмет ще има този, който оцелее, прогнозират дупничани

 Трябва да има единение, а те са в непрекъсната война и хората не гласуват

 

Лидерите на политическите сили да загърбят собствените си амбиции, да търсят компромиси и да започнат да работят в името на собствения си народ. Това са исканията на гласоподавателите от Дупница в изборния ден. Сред хората цари безверие, че ще бъде сформирано стабилно правителство и много от тях изразяват опасението, че не след дълго ще има нови избори. „Да седнат и да се разберат. Това не може повече да продължава. Харчат се милиони за избори и след това – нищо. Ден из ден държавата затъва, хората са на предела, а резултатите са очевидни за всички. Бедност, мизерия, инфлация, а оправия няма за нищо”, коментират дупничани. Те призовават бъдещите депутати да прочетат надписа върху сградата на Народното събрание и да търсят единение по между си.

„Нямам доверие на никого и честно казано се чудя дали въобще да отида да гласувам. За мене тези, които отиват в парламента въобще не мислят за хората. Ако го правеха, дали щяха детските да са 50 лв.? Кой нормален човек може да си мисли, че с 50 лв. може да се отглежда дете? За последната година и половина затънахме тотално. Вие и на миналите изборите идвахте тук и ви казах, че ще стане по-зле и познах. Сега всички вече са убедени, че съм бил прав. Влизаш в магазина, нищо не взимаш, а парите изчезват”, коментира Георги Станев от квартал Ценеви.

„Преди ви казах, че положението ще стане зле, сега ви казвам, че ще бъде още по-зле. Идва пълна мизерия. Ще се отопляваме на сняг. Пари за нищо няма да има”, прогнозира Станев. Неговият съсед даде за пример съседна Македония. Според него  там положението на хората е в пъти по-добро от това на българите. Двамата мъже са убедени, че нищо в страната няма да се промени, докато няма правосъдие за политиците. „Вие да сте чули някой да е осъден? Един поне. Докато няма арести, докато не се търси отговорност, държавата ще продължава да е в това положение. Милиони и милиарди потъват, а виновни и наказани няма”, констатират жителите на  „Ценеви”.

Партиите трябва да търсят варианти да се споразумеят, за да има правителство, смятат и живеещите в квартал „Бешика”. „Притеснява ме, че активността е много слаба. Хората са много разочаровани от всички партии и вече не излизат да гласуват. Смятам, че правителство няма да може да се сформира, а с това мизерията продължава и ще се задълбочава. Да си мислят обикновените хора как ще оцелеят, защото очевидно тези отгоре не мислят за нас. Последните управляващи на Кирил съсипаха тотално държавата и оставиха тежки последици-инфлация, безпаричие, високи цени.Зимата ще бъде много тежка, късмет ще има този, който оцелее. Идва момент, в който ще мислим дали ще има с какво да се прехранваме”, смята Добри Добрев. „Ако управляващите могат да ме чуят, искам да им кажа, че е крайно време да почнат да мислят за народа. Да има работа, да се увеличат доходите, да овладеят цените. С минимална работна заплата от 710 лв. няма как да се живее. Основни хранителни продукти станаха недостъпни за хората, това е безбожие. На 56 години съм и такава инфлация не е било от времето на Жан Виденов. От тогава насам такава мизерия не е било, а последните 10 месеца са истинска трагедия”, споделя притесненията си Добрев. Той смята, че държавата върви към общо обедняване. „Аз съм убеден, че правителство няма да има. Вървим към много зле и пак ще има служебно правителство. И всичко това е защото никой с никой не иска коалиция да прави. А това е голяма грешка. Крайно време е тези партии да седнат, да се разберат, да направят едно стабилно правителство, а не всеки да мисли как да дърпа от кокала. Всички си гледат миналото и се оправдават с другия, а това е във вреда на държавата.Трябва да има единение, а те са в непрекъсната война.Ако тези партии гледаха националния интерес, те щяха да се обединят. Щяха да търсят начини и решения за формиране на стабилно правителство и да работят, за да изкарат държавата от тази тежка криза, те обаче не го правят”, категоричен е Добрев. „По време на първата вълна на пандемията, цялата държава беше затворена и нищо не работеше.Въпреки това я нямаше тази мизерия.А сега накъде отиваме? Държавата потъва в заеми и няма оправдание”, смята Добрев.

Надежда за по-добро бъдеще не вижда и семейство Христови от Дупница. „Ако партиите не се споразумеят, нищо няма да се оправи. Разчитам на ГЕРБ да получат достатъчно висока подкрепа, за да успеят да сформират правителство.Това, което видяхме последно на никой не му хареса. Щом едно яйце стана 0.50 ст. за какво да говорим повече? Моята пенсия е под 500 лв. и вече не стига за нищо. Аз съм учител с 40 години стаж, а взимам 467 лв. пенсия. Така не е било никога. „Промяната” се оказа една пълна лъжа”, смята семейство Христови.

„Ще видите, чак пак няма да има правителство”, сподели ядосан възрастен гласоподавател, упражнил правото си на вот в Механотехникума в Дупница. „Вижте, че тези с тези не се щат, другите с другите пък не щат. Партиите едни с други се мразят и това доведе до пълна дестабилизация. Само пари се харчат за избори, а резултат никакъв”, сподели пенсионерът. Със същата нагласа потегли към секцията и друг жител на квартала, хванал за ръка и своите внучета.  „Много трудно се живее с тези ниски пенсии и заплати. Всичко се увеличава. Политиците да почнат да си опичат акъла и да се хванат да работят за хората и за държавата. Победата трябва да бъде не за тях, а за хората. Да могат живеещите по чужбина да се върнат по родните си места, защото сега младите са навън, а ние старите отглеждаме сами внуците. Чудим се какво да правим. Нека Бог да бъде с нас и да тръгнем към по-добро”, отправи молитва дядо Васил, минути преди да упражни правото си на глас.

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Еи ,само мангалски електорат по снимките и туктаме некои Българин.Егати журналистите имате.

  2. Погледни снимки от офиса на ГЕРБ…..половината вътре са с “тен”….

  3. Журналисто у Вяра е мангал и си снима барчедите.Все е едно е на свадба.ХАХА

Comments are closed.

Most Popular