Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБанскоГолямото прибиране след Великден! Автомобили от Банско и Кулата запушиха пътя при...

Голямото прибиране след Великден! Автомобили от Банско и Кулата запушиха пътя при Симитли, пъплиха с 30 км/ч

Интензивен бе трафикът на границата с Гърция, верижна кататрофа край Ихтиман образува 10-километрова опашка

Засилен трафик задръсти пътищата в последния почивен ден от празниците. На АМ “Тракия” в района на ихтиманското село Вакарел се образува 10 километрова опашка след верижна катастрофа. По първоначални данни няма жертви след удара, а щетите са само материални. Движението бе сериозно затруднено, но някои автомобили предпочетоха да се движат в аварийната лента.
Интензивен е трафикът и по ГП Е-79 между Симитли и Благоевград.
Затруднено е движението на автомобилите пътуващи от Банско до Благоевград през прохода “Предел”. Колона имаше и по пътя Симитли – Благоевград. Преди пътен възел “Симитли-Разлог” трафикът бе спрян. На етапи полицейски патрул пропуска пристигащите от Банско по път II-19, а след това тези по Е-79, които се прибират от Гърция и Сандански.
В района на пътния възел, където се слива потокът от автомобили идващи от Банско и тези от Кулата, се беше образувала тапа. Натоварен е трафикът и по ПП Е-79, в района на Кресненското дефиле.
“След Симитли до началото на АМ “Струма” преди Благоевград трафикът се движеше със скорост не по висока от 30 км./час”, казаха шофьори.
Пътните полицаи апелираха всички водачи на МПС да спазват стриктно правилата за движение и да се съобразяват с пътната обстановка.
По голяма част от граничните пунктове на страната в късния следобед в понеделник имаше интензивен трафик, съобщиха от МВР. На влизане от Гърция засилено движение имаше на ГКПП “Кулата” и на граничния пункт “Маказа”. От МВр припомнят, че на всички пътници, които са навършили 5-годишна възраст, се изисква сертификат за ваксинация /валиден 270 дни/, сертификат за преболедуване /валиден 180 дни/, негативен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди пристигането на ГКПП или негативен резултат от бърз /антигенен/ тест, направен до 24 часа преди пристигането. Отпадна изискването влизащите в Гърция пътници да имат генериран QR код след попълване на PLF /Passenger Locator Form/. Снимки: Бгнес

RELATED ARTICLES

Most Popular