Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионГордост за Самоков! Ралица Кашинова в топ 6 на европейското по бодибилдинг...

Гордост за Самоков! Ралица Кашинова в топ 6 на европейското по бодибилдинг и фитнес

Самоковката Ралица Кашинова успя да се нареди в топ 6 на Европейското първенство на IFBB (Международната федерация по бодибилдинг и фитнес), което се проведе преди броени дни в Санта Сузана, Испания.

Състезателката от града под Боровец се класира на пето място сред силна конкуренция в категория бикини фитнес. Тя премери сили със седемнадесет състезателки от цяла Европа. Съвсем малко не достигна на Кашинова да се класира в почетната тройка.

„Да се наредиш в топ 6 на подобно голямо състезание е много високо постижение и оценка. Това е и най-голямата сцена, на която съм излизала. Мислех да спирам да се готвя за състезания, но след това класиране прецених, че е добре да направя още едно. Имам намерение тази седмица да отида на състезание в Малта“, сподели Кашинова.

От две години Ралица Кашинова и нейният годеник Венцислав Георгиев подготвят състезателки. В Санта Сузана тя бе заедно с две от момичетата от отбора им – Невена Комсалова и Цветелина Сарафова. За състезателките това е дебют на толкова голяма сцена. „Благодарение на тях дойдох на състезанието. Аз съм един много горд треньор. Изживях страхотни емоции по време на цялото състезание. А момичетата се представиха блестящо“, категорична е самоковската „кралица на фитнеса“.

Ралица Кашинова е израснала в семейство на борци и е дипломиран журналист. Състезателната си кариера започва преди 5 години. Тя е горд притежател на Про карта към IFBB ELITE PRO (Това е организация за най-добрите професионални спортисти по културизъм и фитнес).

Кашинова е четирикратен Републикански шампион на България. Абсолютен шампион на България, международен шампион и носител на редица отличия от национални и международни турнири в категория Бикини фитнес.

През 2022 г. Ралица влезе в надпреварата за голямата награда в ТВ предаването “Игри на волята”. Това е четвърти сезон на състезанието, което събира на едно място хора от различни професии и с различна физическа подготовка в битки за имунитет, възможно най-дълго задържане в състезанието и оцеляване до самия му финал. Тя отпадна от състезанието малко преди големия финал.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular