Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаГорски и кмет садиха борчета с децата на Бобошево

Горски и кмет садиха борчета с децата на Бобошево

В с. Вуково доброволци се включиха в озеленяване по случай Седмицата на гората

 

Децата на Община Бобошево посяха цяла гора от черен бор по случай Седмицата на гората. Това се случи на съвместно мероприятие на ТП „Държавно горско стопанство“-Дупница и Община Бобошево.„Горската“ седмица бе чествана с инициативи вдетска градина “Здравец“ и в село Вуково.

Засаждането на липите в кметството в село Вуково
С вълнение бяха връчени награди на децата

Кметът на община Бобошево Стефан Тачев с детските учителки и децата посрещнаха лесовъдите в двора на забавачката. За добре дошли малките домакини зарадваха гостите с песен.

Кметът Тачев се обърна към лесовъдите Ирена Кирилова, Зоя Севдина, лесничея – горски педагог Владислав Василев,горския стражар Венцислав Боянински идиректораАтанас Диманков с поздрав за техния професионален празник. Градоначалникът подкрепи хубавата инициатива, с която за втора поредна година в отбелязването на Седмицата на гората се включват и най-малките жители на общината  – възпитаниците наДГ “Здравец“.

Кметът Тачев бе отличен с грамота от Атанас Диманков

Всяко едно детенце имаше възможност да посее в малка саксия семенца на черен бор. Лесничеят – горски педагог Владислав Василев показа нагледно как става това. Малчуганите получиха ценен урок и истински се забавляваха. Новозасадените борчета ще останат в детската градина,където малчуганите ще ги поливат, обгрижват и ще растат заедно с тях, сподели Василев.

Горският шеф Атанас Диманков, кметът Стефан Тачев и горските раздадоха награди на всички деца. В подаръчните чантички имаше имедал от дърво,грамота за успешно справяне иучастие в Седмицата на гората, както и пакетче семенца от черен бор, от които може да изникне горичка за чудо и приказ.

И учители, и родители, останаха многодоволни от голямото желание, с което децата се включиха в мероприятието.

Сред родителите бе новият кметски наместник на село Вуково Йорданка Величкова, чиято дъщеричка Деа също зася борови семенца. Всички участници в  мероприятието си направиха снимки за спомен. А децата от своя страна подариха на гостите свои рисунки, посветени на гората.

Децата се радваха на подаръците си

След това лесовъдите от ДГС-Дупница се изкачиха до красивото планинско бобошевско село Вуково, където ги чакаха доброволци, готови да се включат в засаждането на липи,  декоративни храсти и кестени в двора на кметството. В кампанията активно участие взеха децата Михаил,син налесничея Владислав Василев, иДеаПавлова,дъщеричка на кметскатанаместничка Йорданка Величкова.

От доброволците от селото активно участие в засаждането взехаВенци Ковачки,Йордан Йовчев,Първолета Ковачкаи внуците на сем. Ковачки от София Борислава Драгиева и Адриян Стойчев. Вене Козарчето от Вуководари и засади със сина си Велизар червен дъб.След приключването на засаждането кметският наместник Й.Величкова почерпи всички участницив мероприятието с вкусна пита „Слънце“, сладки фунийки и бонбони с име на дръвчета.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular