Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилГрейнаха коледни светлини по централната алея в Кюстендил, аранжирани от Евгени Паунов...

Грейнаха коледни светлини по централната алея в Кюстендил, аранжирани от Евгени Паунов и Жоро Бенгаров

  • Нови ефектни елементи повдигнаха настроението на малки и големи, отец Генади отслужи молебен за Деня на християнското семейство

 

В Деня на християнското семейство централната пешеходна алея в Кюстендил бе окъпана в хиляди разноцветни коледни светлини. За втора поредна година бизнесът в областния град отново се обедини и отдели пари за пъстрата украса в навечерието на коледно-новогодишните празници. Кюстендилци останаха приятно изненадани от аранжировката, в която тази година има нови и ефектни елементи, които повдигнаха настроението на малки и големи.

Коледни светлини красят цялата централна алея – от площад “Велбъжд” до Театъра, като в нейното начало е поставена пъстра арка. Светлини огряват и детската площадка в центъра на града, а в част от Парк „Галерия” за малките има светещи елени. Красивата украса отново е дело на Евгени Паунов и Жоро Бенгаров, които работят в общинския отдел “Култура” и определено заслужават адмирации за труда и творчеството, което са вложили. Заведенията по алеята също станаха съпричастни и в унисон с украсата по алеята се включиха, като поставиха пъстра коледна премяна.

Преди тържественото запалване с благодарствен молебен бе отбелязан Денят на християнското семейство. Той бе отслужен от архиерейския наместник на Кюстендилска духовна околия Генади Генадиев, а събитието уважи зам.-кметът на община Кюстендил Светослав Василев и десетки граждани.

Снимки: Владислав Котев

„Нека бъде честит този празник на семейството. Нека и ние, както Божията майка е постигнала с нейния чист живот възхвала, така и ние да се грижим за нашите семейства, защото в тях възпитаваме децата, а те са нашето семейство”. С тези думи към присъстващите се обърна отец Генади.

Молебенът се състоя пред сградата на общинския театър, след това имаше музикална програма, в която се включиха децата от вокалните групи „Калпазани” и „Алегра”, както и Студио „Дебют”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular