Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаГрупа „Сигнал“ ще пее благотворително в Дупница

Група „Сигнал“ ще пее благотворително в Дупница

Средствата ще бъдат дадени за строителството на новия храм „Свети Мина“

 

Известната българска рок група „Сигнал“ ще пее благотворително в Дупница. Целта е да се съберат средства за строителството на православния храм „Свети Мина“ в ж к „Бистрица“. „Концертът ще бъде на 3 юли от 18. 00 часа в Спортната зала.Продажбата на билети ще започне на 1 юли след обяд – в редакцията на вестник „Вяра“, на касата на Кабел Сат- Запад, в кафе „Плаза“ и книжарница „Класик“ в града. Билетът е 15 лева“, съобщи Даниела Петрова – представител на Инициативния комитет за набиране на средства за изграждането на черквата, по чиято покана Сигнал“ се включва в каузата.

До момента за строителството на черквата са събрани малко над 40 000 лева.  „Успяхме да съберем 42 000 лева, които ще стигнат за грубия строеж. Ще разчитаме на помощта на хората. Надяваме се на дарения, защото ние строим храм не само за ж к „Бистрица“, но и за целия град. Ще строим в най-скъпия период –  никога досега строителните материали не са били на такива високи цени“, каза председателят на църковното настоятелство на храм „Свети Мина“  отец Иван Айдаров.

Очакванията са строителните дейности да започнат до дни, като ще бъде ангажирана местна фирма. „Надяваме се строителството да започне до няколко дни. Предстои подписване на договор с фирма от града, с която имаме устна договорка. Стараем се да се работи на разумни цени“, допълни отец Айдаров.

Както писахме, първата копка на новата черква „Свети Мина“ бе направена на 30 март. Храмът в най-големия дупнишки квартал ще е петият в града, където в годините са изградени и няколко параклиса.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular