Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионПерникГубернаторът Ирена Соколова доведе Hewlett-Packard в Перник, IT компанията ще помага на...

Губернаторът Ирена Соколова доведе Hewlett-Packard в Перник, IT компанията ще помага на учениците от ПМГ „Христо Смирненски”

Със съдействието на губернатора на Перник Ирена Соколова една от големите световни компании в IT сектора ще дава подкрепа на новосъздадената професионална паралелка „Приложно програмиране” в ПМГ „Христо Смирненски”.

В първия учебен ден Ирена Соколова съобщи добрата новина на директора на гимназията по време на тържественото откриване на новата учебна година. Чрез съдействието на областния управител компанията Hewlett-Packard ще осигурява стаж и обучения на учениците, ще съдейства и за доброто техническо оборудване на специализираните кабинети.

Соколова беше официален гост и на тържеството в XII ОУ „Васил Левски”. Губернаторът благодари на директорите и педагогическите екипи на двете училища за желанието, уменията и търпението, които полагат, за да обучават и напътстват възпитаниците си.

“Добрият живот, който искаме за себе си и децата си, може да е резултат само от добро обучение, провеждано от добри хора. От учениците и децата можем да очакваме само онова, което сме им показали като знание и поведение ние, възрастните, и затова новата учебна година е старт за учениците, но е изпит за уменията на родителите и учителите”, сподели тя.

Поздравителни адреси от нейно име бяха изпратени до всички учебни заведения на територията на област Перник.

На първокласниците от основното училище Соколова пожела без страх и с радост да прекрачат училищния праг, а на зрелостниците от природо-математическата гимназия – да вярват в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализиране на всяка мечта.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular