Saturday, May 4, 2024
HomeРегионСамоковГуцал ликува! 6-годишният Стефан Иванов спечели „България търси талант“, чакат го...

Гуцал ликува! 6-годишният Стефан Иванов спечели „България търси талант“, чакат го на събор

Малкият гайдар ще отпразнува победата с почерпка в детската градина и кашон дървени влакчета

 

Самоковското село Гуцал се гордее с 6-годишния гайдар Стефан Иванов, който стана големият победител в „България търси талант“. Дядо му по бащина линия е местен жител, а Стефчо неведнъж е огласял с гайдата си околностите по време на събори и празненства. Радостната новина обиколи за часове селцето, което се слави като едно от най-сплотените кметства на територията на община Самоков. Всички с нетърпение очакват пристигането на семейството в селото, за да ги поздравят и на живо.

Стефан Иванов спечели сърцата на публиката и наградата от 50 000 лева. Грандиозният финал на шоуто бе най-гледаното предаване в телевизионния ефир в неделя вечер. Над 1 020 000 души проследиха събитията на сцената.

Стефчо за пореден път доказа своя голям талант – това да бъде изключително добър музикант с пленителен чар. И в крайна сметка спечели с гласовете на 34 процента от зрителите.

На второ място е читалище „Наука“, а трети останаха балет „Вега“. Като благодарност към всички, които са гласували за него, Стефан изсвири с гайдата си националния химн на България. Не се притеснявах на сцената. Излязох и свирих. На път за вкъщи заспах в колата“, разказа в „Тази сутрин“ по bTV чаровният талант.

Момченцето сподели, че се е научило да свири така добре на гайда от баща си Георги.

Свиря, откакто съм се родил, с гордост каза Стефан Иванов. Шестгодишният гайдар има проста формула за успех – „Да надуваш, да натискаш, пръстите да мърдаш“.

Татко му пък допълни, че момченцето е толкова музикално, че може да възпроизведе с гайдата всяка песен, която чуе. „Вече той ме учи, толкова бързо хваща нещата – той чува нещо и го научава“, призна гордият родител.

„Имам си любима песен – първата ми песен беше „Рипни, Калинке“, добави пък 6-годишният гайдар.

Първата задача след победата е да почерпи в детската градина, след тода да купи кашон с дървени влакчета. И после да се насочи към голямата мечта – да е зъболекар.

Кметът на Гуцал Ангел Христов не крие гордостта и вълнението си от постижението на Стефан. „За хората в селото той е малкият човек, който прави големи чудеса с гайдата си, категоричен е кметът.

„Пожелаваме на Стефчо много бъдещи успехи и това да е само първата от големите награди в неговата творческа кариера. Дано скоро засвири с гайда на гуцалската поляна и всички отново да се насладят на неговата дарба“, заявиха още от кметството. Оттам се надяват, че младият талант ще свири на предстоящия събор на селото. Той се празнува на Спасовден, като тази година ще се състои на 4 юни.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular