Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаДакота Дичева ще търси 12-а поредна победа през юни

Дакота Дичева ще търси 12-а поредна победа през юни

Поредна новина около ММА-принцесата, чийто баща е от Самоков, а част от семейството й живее в Дупница.

Дакота Дичева (11-0) влиза във втора битка в рамките на два месеца. Англичанкатас български корени ще участва в двубой от основна бойна карта на събитие на “Professional FightersLeaguе” на 13-и юни в Ънкасвил, Кънектикът.

Спортистката от Манчестър ще има златна възможност да си осигури класиране за плейофите от турнира на PFL в категория муха при победа над Челси Хакет (4-2-1). Към момента Дичева е лидер в класирането на редовния сезон на PFL в дивизията с пълен актив от 6 точки. Бившата състезателка на UFC Таила Сантос и Джена Бишъп също имат по 6 точки, но те приключиха по-късно своите първи срещи в турнира и затова стоят зад Дичева в моментното класиране. Четвърта е шампионката на „Белатор“ Лиз Кармуш.

Припомняме, че Дакота нокаутира Лиза Маулдин още в първия рунд в началото на месеца. Хакет допусна поражение на същото събитие в Сан Антонио. Австралийката бе отказана от Джена Бишъп. Преди да започне ММА кариерата си тя е стигала до златен медал от световно първенство по муай тай.

Ако Дичева спечели нови шест точки, почти сигурно тя ще завърши на първо място в редовния сезон и ще играе в плейофите срещу четвъртата в класирането. За момента там е Лиз Кармуш, която също ще се бие на тази галавечер, но нейната съперничка не е ясна. Има голяма вероятност това да е Джена Бишоп или японката Кана Уатанабе.

RELATED ARTICLES

Most Popular