Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаДаниел Александров: Моята нагласа винаги е за победа

Даниел Александров: Моята нагласа винаги е за победа

  • Да виждам, че нашият град Дупница се развива е основният ми стимул, категоричен е вторият в листата на ГЕРБ

  • Ако политиката е всички да живеем добре и нещата в България да се случват, ще бъда и политик

Даниел Александров е роден на 13.09.1991 г. в град Дупница. Родният му дом е в квартала при бившата казарма. Занимава се със спорт от юношеска възраст. Своята спортна дейност започва в местния СК по борба „Дупница”. Продължава своето развитие в спортното училище „Никола Велчев” в град Самоков. Веднага след това е приет в Националната спортна академия „Васил Левски”, където завършва с магистърска степен на образование, със специалност „Спорт за високи постижения”. Преподавател е в ЮЗУ „Неофит Рилски” .

От 2010 г. е национален състезател в националния отбор на България по класическа борба. Всяка година участва в две републикански първенства в България, както и международни турнири. От 2010 г. до сега няма загуба на републикански първенства в категорията му 80 кг. Най-голямата му цел е завоюване на олимпийски медал в категория до 87 кг. В своя актив има над 20 златни медала от републикански първенства, 3-4 купи за най-техничен състезател. Два пъти е носител на пояса от най-престижния международен турнир по класическа и свободна борба „Дан Колов-Никола Петров”. Завоювал е 3 бронзови и 1 сребърен медал от европейски първенства. През 2018 г. е избран за борец на годината в света в съответната категория. Бил е №1 в ранглистата. През 2016 г. участва в Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро. Последното му участие в състезание е на турнира в Киев, където се класира на трето място, успявайки да надвие европейски и световни шампиони. От 18 до 23 март му предстои олимпийска квалификация в Унгария, с надеждата за спечелване на квота за предстоящата олимпиада в Токио. Даниел Александров е щастливо женен. Съпругата му Джанан и дъщеря му Адел са най-голямата радост и стимул за успех в живота му.

Г-н Александров, вие не сте се занимавали с политика и не сте били политически обвързан. Как приехте поканата да се включите в листата на ГЕРБ?

-Да, никога не съм се занимавал с политика. Поканата приех с усмивка . Бях изненадан, че съм поканен да участвам в листата на ГЕРБ, но приех предизвикателството много бързо. По-трудно ми беше да взема решението да се оженя за жена ми, отколкото да участвам в предстоящите избори. ГЕРБ до момента са доказали много неща и не беше трудно да ме убедят да застана зад тяхната политика, да ги подкрепя и да бъдем един отбор на предстоящите избори.   Вижте, ако политика е да дам всичко от себе си младите хора да бъдат добре и да се развиват в страната ни, да тогава  ще съм политик. Ако политика е да помагам за развитието на спорта, също съм съгласен да ме приемат като такъв. Ако политиката е всички да живеем добре и нещата в България да се случват, отново нямам против  да ме приемат като политик. Но аз съм Даниел Александров и винаги ще остана такъв, какъвто ме познават близките и приятелите ми.

Кое ви дава стимул?

Моят основен стимул е да виждам, че нашия град Дупница се развива в всяко отношение, включително и в спорта. Има деца от града, които  се състезават за други клубове, защото нямаме достатъчно добри треньори, с които да  достигнат по-високо спортно и професионално ниво. Видно е, че Дупница има една от най-добрите бази в страната. Общинското ръководство в лицето на кмета инж.Методи Чимев  също е поставило развитието на спорта като един от приоритетите на града. Това ми дава стимул да вярвам, че заедно ще успеем да създадем още по-добри  условия за постигане на високо спортно майсторство. Така нашите прекрасни деца и техните семейства да останат както в Дупница, така и в България.

Имам приятели, които се занимават с треньорска дейност и ми изпращат клипове от залите, където се подготвят дечица, които са на възраст около 6-7 годинки. Важно е децата да бъдат въведени в спорта от рано, за да играят, да се забавляват, да създадат приятелства,  да възпитаме в тях чувството за отбор.И по този начин те ще се „запалят” за спорта. Именно заради тези малки деца, си заслужава човек да даде всичко от себе си.  За да ги запазим и да се развиват тук и сега. И ако пътят е през участие в изборите, то аз ще дам максималното от себе си, за да можем да успеем.Това е моят стимул. Заедно с отбора на ГЕРБ да създадем още по-добри условия за развитие на спорта в града ни и да имаме десетки  поводи за местна и национална гордост, чрез постиженията на деца и младежи.

С каква нагласа се включвате в изборната надпревара?

-Моята нагласа винаги е за победа! Така ме е научил спорта, такъв ми е характерът. Обичам предизвикателствата и винаги стоя зад думата си. Правя това, което е нужно. Дори и понякога да сбъркам , ще си призная, ще поправя грешката си и ще продължа напред!

RELATED ARTICLES

Most Popular