Thursday, May 2, 2024
HomeСпортДаниел Гогов, футболист от ФК Кюстендил: Ще бъда истински щастлив, ако отборът...

Даниел Гогов, футболист от ФК Кюстендил: Ще бъда истински щастлив, ако отборът мивлезе във Втора професионална лига

Даниел Антонов Гогов е роден на 4.08.1996 година в Благоевград. Живее в град Симитли. С футбол започва да се занимава на 6-годишна възраст в ДЮШ на Септември (Симитли) при треньора Радослав Митревски. Там престоява четири години. След това преминава в ДЮШ на Пирин (Благоевград) при треньора Костадин Герганчев. Завръща се отново в Симитли и на 16годишна възраст старши треньорът Спас Стоименов го привлича в мъжкия отбор на клуба, където прави дебют в мач срещу Спартак (Варна), гостувайки в морската столица в мач от Б група. По-късно играе в отбора  на Пирин (Гоце Делчев) при треньорите ТодорКиселичков и Димитър Крушовски, където прави 10 гола за 6 месеца. След това е привлечен в отбора на Миньор (Перник) в Б група, където негови треньори са Йордан Самоковлийски и Юри Васев. После играе в отборите на Вихрен (Сандански) при треньор Петър Златинов, в Банско при треньор Димитър Крушовски. При повторния му дебют през 2020 година в отбора на Миньор (Перник) негов треньор е Христо Янев. Завръща се отново в отбора на Септември (Симитли). За последно той носи фланелката на ФК Кюстендил, където изигра много силни мачове и влезе отново в обектива на доста треньори на водещи отбори от различните нива на българския футбол. Това бе и причината да направим интервю с Даниел Гогов, който със задоволство отговори на зададените му въпроси.

– Каква бе изминалата 2022 година за теб?

– В момента съм футболист на ФК Кюстендил и съм доволен от престоя си в този мъжки отбор, в който колективът е на много високо равнище. Всичко това се дължи на добрата организация на ръководството на клуба и най-вече на младия и кадърен старши треньор Мартин Йорданов. Изиграни бяха 18 мача, като постигнахме 12 победи, 4 равенства и допуснахме само една загуба, и то от втория отбор на ЦСКА София като гости с 1:0. Това всъщност беше и най-слабият мач на целия отбор и затова се стигна до тази неприятна загуба. Като най-успешни мачове считам тези срещу Левски ІІ (София) на стадион „Осогово“, където победихме с 4:0 с мой хеттрик, срещу Надежда (Доброславци)- също с 4:0 с мой хеттрик, в Самоков победихме местния Рилски спортист с 1:0, като единственото попадение отбелязах аз.

– Кои отбори са най-опасните съперници, които ще търсят завоюване на първото място в таблицата?

– Марек (Дупница), Чавдар (Етрополе) и Вихрен са най-опасните съперници на ФК Кюстендил.

-Какво не достига на мъжкия отбор на ФК Кюстендил да се утвърди в челото на таблицата, даващо право за влизане във Втора професионална лига?

-Още 2-3 нови попълнения, които да засилят конкуренцията в отбора. Иначе се работи на нужното равнище, при добра материална база и с добър треньорски щаб. Разбира се, за всичко това допринася стабилното ръководство и треньорския щаб начело с Мартин Йорданов. Ще бъда истински щастлив, ако досегашният ми отбор стане член на Втора професионална лига от следващото първенство.

-В публичното пространство изтече информация за интерес към теб от страна на отбори от двете професионални групи. Ако е вярно, би ли назовал имената на отборите, от които си получил оферти и на коя си се спрял, за да облечеш фланелката му напролет?

-Да, наистина има интерес към мен от няколко отбора, участници в момента във Втора и Първа професионална лиги. Налице са и първите разговори с оторизираните длъжностни лица, отговарящи за селекцията в клубовете им. Престоят нови разговори, защото има разминаване в условията. Надявам се до края на настоящата година да има яснота относно моето бъдеще като футболист. Иначе честно казано, чувствам се много добре в момента с мъжкия отбор на ФК Кюстендил.

-Кой е най-успешният ти период до момента във футболната ти кариера?

-В Миньор (Перник) при треньора Юри Васев. Като футболист във ФК Кюстендил се чувствам много добре, защото съм пълноценен на терена, имам свобода на действие и колективът е много добър, благодарение на старши треньора Мартин Йорданов.

-Сигурен съм, че си наблюдавал срещите от Мондиал Катар 2022. Кои отбори ти направиха добро впечатление и кои футболисти? Заслужена ли бе световната титла за отбора на Аржентина, в който играе световноизвестният футболист Лионел Меси?

-Наблюдавах най-внимателно всички срещи от световното първенство в Катар. Моят любим отбор бе този на Бразилия, но за жалост  отпадна рано. За мен отборът на Аржентина беше най-добрият и достоен за подражание. Всички играха за Меси, Меси от своя страна игра за всички. Ето така се стига до върховете във футбола. Съвсем справедливо Лионел Меси бе определен за най-добър футболист. Отличията му бяха напълно заслужени. Радвам се, че в неговата витрина и историята му като футболист вече е и златната купа като световен първенец. Плътно до Меси отличавам френския футболист КилианМбапе.

-Кой е идолът ти във футбола?

-Лионел Меси. На това Световно първенство в Катар той доказа, че е най-великият футболист в историята на футбола.

-Какво трябва на А отбора на България, за да се озове сред финалистите на следващото европейско и първенство през 2024 и на световното през 2026 година?

-Мисля, че сръбският селекционер Младен Кръстаич работи много правилно и привлича младите таланти, играещи в страната и чужбина, и това се видя много добре в досега изиграните контролни срещи.

-Какво е нужно на българските клубове, за да бъдат конкурентноспособни като участници в различните първенства и турнири в Европа?

-В България има много  футболни таланти и добри треньори, но много често се пренебрегват и се работи с чуждестранни такива. Предпочитането на чужденците дава отрицателен оттенък на нашите отбори, от там рефлектира и на националните гарнитури в различните възрастови групи.

-Какво си пожела за Новата 2023 година?

-Да бъда жив и здрав, да не ме преследват контузии, да продължавам да бележа голове за отбора, в който ще играя, дай Боже да се стигне до трансфер в отбор от чужбина.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular