Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКочериновоДАНС провери 121 новорегистрирани жители на община Кочериново

ДАНС провери 121 новорегистрирани жители на община Кочериново

Сто двайсет и един души, новорегистрирани в община Кочериново, са били обект на проверка на ДАНС. Служители на държавната агенция са извършили проверка в общината във връзка с предстоящите избори. Това съобщи за БТА заместник-кметът Любка Джонова, временно изпълняваща длъжността кмет на общината.
“Проверката беше извършена в петък за няколко часа, напълно изненадващо”, казаха от администрацията. Според изпълняващата длъжността кмет обект на контрола е била службата ГРАО и броя на регистрацията на жителите по постоянен и настоящ адрес. “Съставен е протокол и очакваме резултатите от проверката”, каза още Джонова.
По нейни данни, предоставени й от отдел ГРАО, новорегистрираните жители по настоящ адрес в общината за тази година са 111, а по постоянен – 10.
В общината имаме десет населени места, информацията се отнася за цялата община Кочериново. Освен това имаме и дом за възрастни хора и бройката варира”, коментира още Джонова.
Данни за проверката нямаше в Общинската избирателна комисия (ОИК), откъдето съобщиха, че оттам не са изисквани данни. Според председателя на ОИК Атанаска Богоева броят на избирателите в общината за предстоящите избори е около 3100.
В битката за кмет на Кочериново участват петима кандидати.

RELATED ARTICLES

Most Popular