Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБобов дол„Даци Ер” иска 30 % увеличение на билетите за рейсовете в Бобов...

„Даци Ер” иска 30 % увеличение на билетите за рейсовете в Бобов дол и до селата

Цените на такситата в миньорския град засега се запазват

 

 

Предстои поскъпване на билетите за градския транспорт и за автобуси от и до Бобов дол. След като един от превозвачите по линията Дупница – Бобов дол, вдигна цената на 2,60 лв., се задава увеличение и за рейсовете в миньорския град и до други населени места. От фирмата, обслужваша вътрешноградската и извънградски линии – ЕТ „Даци Ер”, искат 30-процентно увеличение.

„В общината има заявление от ЕТ „Даци Ер”, с което настояват цените на автобусните билети в града и до селата, обслужвани от тях, да се вдигнат с 30 %. В момента юристите оглеждат договора, в който са фиксирани сегашните цени, за да се вземе решение. От фирмата имат право –  при това поскъпване на горивата те също търсят изход, но нещата се оглеждат от правна гледна точка. Ако юристите преценят, че договорените цени могат да се променят, ще внеса докладна записка и Общинският съвет ще вземе решение още на следващото си заседание. Засега не мога да кажа от кога ще влезе в сила решението, ако се приеме такова”, съобщи кметът на общината Елза Величкова.

Цените на такситата в Бобов дол засега се запазват. „До момента не е постъпвало заявление за увеличение на таксиметровите превози в Бобов дол”, каза Величкова.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular