Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградДа чупим общественото е все едно да чупим вкъщи

Да чупим общественото е все едно да чупим вкъщи

Защо не уважаваме това, което имаме, питат от общината в Симитли, показвайки снимки на счупени обществени площадки и чешми.

„Прекрасни са парковете и детските площадки в община Симитли, но част от тях са с разбити катерушки, люлки и пързалки, изкривени кошчета за боклук, липсващи съоръжения, изкоренени дръвчета, отпадъци, семки и фасове по земята… Редно ли е това?

Ако не пазим това, което имаме, и го чупим, нужно ли е да се работи и инвестира в благоустрояването”, коментират от общината.

Оттам питат по какъв начин вандализмът удовлетворява извършителите му? Оказва се, че той е по-силен от желанието и усилията на много от нас да имаме красив, чист, подреден и благоустроен град, смятат от общината.

„Да чупим общественото – площадките, дръвчетата, кошчетата, пейките…, е все едно да чупим вкъщи, в домовете си, защото това е наше, защото всичко това е направено за нас.

Средата, в която живеем, зависи от всеки един от нас. Само с общи усилия, заедно, можем да превърнем града ни в по-добро място за живеене. Нека си помагаме и да градим, а не да поправяме вече изграденото.

Родители, възпитавайте децата си да уважават и ценят това, което имат!

Граждани, нека се отнасяме с грижа и отговорност към общинската собственост, защото тя е на всички нас и за да я имаме красива и чиста, заедно трябва да я пазим!”, казаха от община Симитли.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular