Monday, May 6, 2024
HomeНовиниСвятДвайсет и трима души са загинали при втора лавина, паднала в Източна...

Двайсет и трима души са загинали при втора лавина, паднала в Източна Турция

Двайсет и трима души са загинали при втора лавина, паднала на път в района на град Бахчесарай в окръг Ван в Източна Турция, докато спасителни екипи са издирвали двама души, затрупани при първа лавина, паднала в същия район снощи, съобщи турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на валията Мехмет Емин Билмез.
Загиналите 23-ма души са осем представители на жандармерията, трима пазачи по сигурността, трима пожарникари и девет цивилни граждани, уточни валията.
Над 30 души са били спасени. Предполага се, че още около 10-15 души остават затрупани под снега. Спасителните операции продължават, като в района са изпратени допълнителни спасителни екипи. Министерството на отбраната съобщи, че военен самолет и 75-членен екип от служители на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации и жандармерията са изпратени да окажат помощ на спасителните операции.
Петима души загинаха, след като първата лавина затрупа вчера снегорин и микробус в същия район. Двама души остават в неизвестност. Шофьорът на снегорина и седем пътници бяха спасени./БТА

RELATED ARTICLES

Most Popular