Friday, May 3, 2024
HomeРегионРадомирДвама зам.-кметове ще има община Радомир

Двама зам.-кметове ще има община Радомир

Двама зам.-кметове, вместо един както бе досега, ще има община Радомир според приетата от Общинския съвет нова структура на общинската администрация.

Необходимостта от двама заместници новият кмет Кирил Стоев мотивира с огромното по думите му изоставане в развитието на общината и с това, че фокусът върху местните политики е крайно необходимо да бъде разпределен в по-широк обхват, предаде БНР.

Разместване е направено в подчинителните връзки, за да има по-добро взаимодействие и ефективност в работата на служителите. Създава се отдел „Стратегическо планиране, програми и проекти“, за да може общината да се възползва максимално от възможностите по новите програми, а проектите, които се подготвят да бъдат изцяло свързани със стратегиите, програмите и плановете за развитието на Радомир. Кметът заяви и намерението си за създаването на отдел „Сигурност и обществен ред“, с който да се осигури по-висока ефективност, сигурност и защита. Тази идея ще бъде реализирана на следващ етап, тъй като в настоящия момент бюджетът не дава такава възможност.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular