Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДвама заразени починаха в Югозапада

Двама заразени починаха в Югозапада

Затвориха „Социално подпомагане” в Благоевград заради 4 положителни теста

Четвърти случай на починал от коронавирус е регистриран в Пернишка област, съобщи РЗИ. Мъж от Радомир на 69 г. с придружаващи заболявания е издъхнал в пернишката болница.
На територията на региона са регистрирани девет нови случая на коронавирус. Трима души са хоспитализирани в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести, трима – в МБАЛ “Рахила Ангелова”, останалите са на домашно лечение.
Активни към момента са 47 случая (37 души в домашна изолация и 10 хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ).
Поставените под карантина са общо 86. От тях 60 са в община Перник, 19 в община Радомир, трима в община Брезник, трима в община Трън и един в община Ковачевци.

Ето и Ковид-ситуацията в Благоевградско: Мъж с коронавирус е починал в Благоевградската болница след усложнение. Мъжът е на 51 години от село Долно Осеново. За изминалото денонощие два са новорегистрираните случаи в Долно Осеново с коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. 22 са новите случаи с коронавирус на територията на Благоевградска област за изминалите 24 часа. Заради установени 4 случая на коронавирус в дирекция „Социално подпомагане“ в община Благоевград тя остана затворена. Директорът Александър Балев обясни, че се тестват всички служители.

Положението в област Кюстендил – положителни проби за COVID-19 са дали петима души от община Кюстендил и четирима от община Дупница. Общо девет са новите случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил за изминалото денонощие, съобщават от Областния кризисен щаб.

Хоспитализирани в Ковид-отделението на Общинската болница в Дупница към момента са общо 18 души. Една възрастна жена е в критично състояние, още трима от пациентите са на кислородна терапия. Останалите, настанени за лечение в Ковид-отделението, са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние, съобщават от МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Хоспитализирани в Ковид-отделението на болницата в град Кюстендил са общо петима души. Състоянието на четирима от пациентите е тежко, един е в задоволително общо състояние, съобщават от МБАЛ „Д-р Никола Василиев“.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular