Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилДвама починаха от Ковид-19 в Кюстендил, затвориха детска градина в Сандански

Двама починаха от Ковид-19 в Кюстендил, затвориха детска градина в Сандански

Двама мъже от община Кюстендил са починали от Ковид-19, съобщиха от Областния кризисен щаб. Издъхнали са мъж на 85 години и мъж на 80, който е бил с придружаващо белодробно заболяване. Новозаразените с COVID-19 в област Кюстендил за изминалото денонощие са общо седем. От тях четирима души са от община Кюстендил и трима от община Дупница. В Ковид-отделението на Общинската болница в град Дупница към момента са хоспитализирани 10 лица. Всички те са в сравнително стабилно общо състояние, съобщават от МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Шестима души са хоспитализирани към този час в Ковид-отделението на болницата в град Кюстендил. Двама от пациентите са в задоволително общо състояния. Останалите настанени за лечение, с доказани положителни проби за коронавирусна инфекция, са в доста тежко състояние, съобщават от МБАЛ „Д-р Никола Василиев“.

Също така стана ясно, че детска градина „Първи юни“ в Сандански временно преустановява дейността си. Това стана след 5 положителни PCR теста за COVID-19 в първа група на 1 служител и 4 деца. Детската градина ще бъде затворена за карантинния период – до 3 август. Дейността във филиалите на ДГ „Първи юни“ в село Струма и село Вълково продължава. Направените PCR тестове са осигурени от РЗИ – Благоевград. Очаква се резултатът на още едно дете от същата група. Към настоящия момент здравословното състояние на всички е добро.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Петричанин-потребителтел:Да се правят повече проверки в гр.Петрич,относно спазване на мерките с/у Коронавирус,защото мн.хора и на мн .места,вкл.затворени помещения-Лидл,Билла,тотопунктове и магазини,пускат хора/вкл.и малки деца,бебета с майките им без маски,дистанция не се спазва,включ.и Пазара/покрит/с/у Билла и ГУМ,който е гъсто населен в тези дни и хората буквално се блъскат при разминаване и пазаруване…Така е възможно разпространение на тази болест/и не само на тази/.Показвайте тези пропуски и нарушения, Вие-пресата на читателите и дано отговорните институции затегнат мерките в града ни,който е граничен на две граници и се посещава и от чужденци,както редовно Сряда и Събота от хората живеещи в околните села и Сандански,да пазаруват от големите вериги и др.

Comments are closed.

Most Popular