Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПетричДва щастливи гола на Септември (София) нанесоха загуба на Беласица на „Царя“

Два щастливи гола на Септември (София) нанесоха загуба на Беласица на „Царя“

На стадион „Цар Самуил“ се игра мачът от 26-и кръг за първенството на Втора професионална лига между отборите на Беласица(Петрич) и Септември (София). Тази среща беше от изключително важно значение и за двата отбора. При успех домакините се отдалечаваха от опасната зона. В същия момент и отборът на гостите бе дошъл с една единствена цел-да спечели трите точки и да се утвърди в челото на таблицата.

Мажоретки подгряха атмосферата преди първия съдийски сигнал. Лъчезарните момичета от танцов клуб „Мания“ внесоха много настроение и енергия на зеления терен.

Срещата започна с натиск на „комитите“. В 3-та минутаслед атака на футболистите на Беласица по десния фланг последва центриране на Запро Динев в наказателното поле на септемврийци, но никой от петричките футболисти не се намеси удачно и кълбото излезе в аут. Минута по-късно Васил Божинов след атака по левия фланг напредна и с шут от движение изпрати топката по диагонала в далечния ляв ъгъл на вратаря Димитър Шейтанов за 1:0. Това окрили футболистите на Беласица и те продължиха да притискат гостуващия тим. В 7-ма минута след центриране от ъглов удар Мартин Русков стреля с глава, но стражът на гостите спаси. При нова атака отляво на Васил Божинов последва остро центриране в наказателното поле на столичния тим, но Мариян Вангелов с глава изпрати топката отблизо в ръцете на вратаря Димитър Шейтанов. Първата си по-опасна атака футболистите на Септемврисътвориха в 12-та минута, която завърши с директен обстрел на Захари Атанасов, който не успя да изненада от 20-тина метра стража на домакините Кирил Георгиев. В 15-та минута Митко Митков от гостите опита да простреля вратаря на Беласица Кирил Георгиев отблизо, но не успя. Мачът продължи във високо темпо. В 20-та минута Запро Динев успя да надскочи защитник при центриране и да отправи удар с глава, но топката премина покрай вратата. Първият жълт картон в мача получи Виктор Очаи от гостите в 27-ма минута, който повали грубо устремилия се КуфреЕта. В 34-та минута Мартин Стоянов центрира високо топката в наказателното поле на Беласицаи там опитният Мартин Тошев от Септември от 6-7 метра изпрати топката в аут. Последваха два поредни корнера за отбора на гостите отляво, но ударите на Захари Атанасов и Виктор Очаи не бяха точни.

В 40-та минута след центриране от фаул Васил Божинов насочи топката към Мариян Вангелов, който шутира, кълбото се отби от защитата на столичани и в добавката Запро Динев от 7-8 метра не успя да огорчи вратаря им Димитър Шейтанов.

Веднага след почивката наставникът на Беласица Светлан Кондев пусна в игра Атанас Карачоров и Андон Гущеров на местата на Петър Кепов и Мариян Вангелов. В 47-ма минута Атанас Карачоров тръгна на скорост по десния фланг, центрира високо топката в наказателното поле на гостите и включилия се в помощ на нападението Владимир Гогов с глава изпрати кълбото на сантиметри встрани от противниковата врата. Футболистите на Септември се озоваваха по-често пред вратата на домакините. В 55-та минута Мартин Стоянов преодоля отдясно Аспарух Шамкалов, центрира в наказателното поле на Беласицаи там с глава Мартин Тошев от 5 метра изпрати топката в аут. Две минути по-късно Мартин Русков при атака на петричкия тим обстрелва с глава вратаря Димитър Шейтанов, но не успя да го простреля. Минута по-късно след атака на гостите по левия фланг последва центриране и с глава Ивайло Михайлов от 4-5 метра изпрати топката в аут. Две минути по-късно кълбото попадна у Борислав Маринов, който напредна и от 27-28 метра го насочи към вратата на домакините, то се отби от техен защитник и спря в мрежата за 1:1. Последва нова смяна в отбора на домакините, като Даниел Гогов зае мястото на КуфреЕта. Още при първата си атака след центриране от десния фланг на Атанас Карачоров Даниел Гогов насочи силно топката, но тя бе уловена от Димитър Шейтанов. В 78-ма минута в отбора на „комитите“ бе извършена нова смяна-Аспарух Смилков зае мястото на Васил Божинов. В 83-та минута влезлият в игра Николай Дросев насочи топката към Борислав Маринов, който от движение от 10-ина метра я изпрати в аут. Пет минути по-късно, в 88-ма минута, най-добре играещият в отбора на Септември (София) Борислав Маринов от 35 метра с топовен изстрел изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратаря Кирил Георгиев за 1:2. Веднага след това последва нова смяна в отбора на домакините – Иван Марчев  замени Запро Динев. До последния съдийски сигнал не се стигна до промяна в резултата.

Над 3000 души, които бяха дошли да подкрепят отбора на Беласица, напуснаха стадион „Цар Самуил“ разочаровании имаше защо. В този мач футболистите на Беласица, на които беше гласувано доверие от наставника им, не го оправдаха. Една част от тези, които наблюдаваха мача отблизо, бяха сменени навреме, а останалите продължиха докрай да късат нервите на присъстващите на стадион „Цар Самуил“.

С тази загуба отново мъжкият отбор на ОФК Беласица утежни положението си и ако желае да играе във Втора професионална лига и през следващото първенство, трябва да се направи пълен анализ на играта на всеки един от футболистите, появил се на терена на стадион „Цар Самуил“ срещу столичния Септември. Само при по-правилна и резултатна игра в оставащите мачове до края на първенството мъжкият отбор на Беласица може да остане член на Втора професионална лига и за в бъдеще.

След мача в откровен стил и задълбочено старши треньорът на Септември (Сф) Иван Гешев сподели: „Изгледахме на видеозаписи изиграни мачове от Беласица. Честно казано, с тази игра отборът не е за изпадане от групата. Знаехме, че в Петрич ще ни бъде трудно, защото те разполагат с добри футболисти и имат много млади и талантливи състезатели. Ранният гол в мача повлия отрицателно на психиката на нашите футболисти. Изненадващо най-вече през втората част на срещата, футболистите на Беласица отпаднаха доста физически и това беше добре дошло за нас. Времето също беше много тежко, но имаше възможности да се задържи резултата в тяхна полза, но не успяха да го направят.

Понатиснахме и заиграхме в наш стил най-вече през второто полувреме, домакините се отдръпнаха за да пазят резултата, и съвсем заслужено се добрахме до трите точки. Радвам се, че младите момчета от школата на клуба, набор 2005, се отчетоха по достоен начин за доверието, което им оказвам. Изключително съм доволен от Захари Атанасов, Борислав Маринов(отбелязал и двете попадения във вратата на Беласица, особено второто беше достойно за учебника по футбол). В първия отбор съм привлякъл 6 млади таланти от ДЮШ на клуба, давам им шанс за игра все повече и повече. В този мач малшансът преследваше опитния нападател Мартин Тошев. Не взеха участие трима титулярни футболисти заради контузии-Симеон Александров, Айкут Рамадан и Да Силва. Още веднъж подчертавам, че отборът на Беласица има добри футболисти и дали ще станат в групата – което им пожелавам от сърце, всичко зависи от тяхната игра в оставащите мачове“.

Ивелин Петков от треньорския щаб наБеласица сподели: „Загубихме незаслужено мача след два случайни гола от далечно разстояние, като първият беше от рикошет, но ги има и тези неща във футбола. През втората част на срещата търсехме начин за запазване на резултата и играхме по-припряно. Не бива да се забравя и това, че играхме не срещу кой да е, а лидера в групата Септември(София). Станалото – станало. Ще изгледаме съвсем внимателно на видеозапис играта на взелите участие в последния мач футболисти. Надяваме се до края на първенството да спечелим точки, включително и навън, като на първо място слагам мача още в Добрич“.

 

Беласица: Кирил Георгиев, Валентин Костов, Мартин Русков, Петър Кепов(46-Атанас Карачоров), Аспарух Шамкалов, Владимир Гогов, КуфреЕта(68-Даниел Гогов), Запро  Динев (88-Иван Марчев), Васил Божинов(78-Аспарух Смилков), Таонса Аксел, Мариян Вангелов(46-Андон Гущеров)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular