Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаДве европейски титли по кикбокс славят Дупница! Аплодисменти за Мони Василев и...

Две европейски титли по кикбокс славят Дупница! Аплодисменти за Мони Василев и Алисия Сусанина

Две европейски титли по кикбокс вече славят Дупница. Спечелиха ги състезателите на СК “Патриот” Мони Василев и Алисия Сусанина. Стотици аплодисменти, радостни вълнения и бурни емоции от цялата зала, съпътстваха награждаването на двамата състезатели в Истанбул. Гордост и възторг от постигнатите резултати очакват шампионите и целия екип в родната Дупница.
Пръв, европейската купа вдигна високо Мони Василев. Той стигна до злато след победи на състезатели от Босна и Херцеговина и Черна гора.
В събота българският химн огласи победата на Анелия Сусанина. На ринга кикбоксьорката елиминира две състезателки от Гърция.

Поводите за гордост в редиците на СК “Патриот” не секваха. Ани Минкова за втори път получи голямо международно признание и получи награда за най-добър рефер при жените. Дупничанката вече е с най високия клас А, съобщиха от клуба.
На шампионата в Истанбул участваха 1640 състезатели от 38 държави. България беше представена от 97 кикбоксьори.

За първи път в историята на родния кикбокс България зае втора позиция в общото класиране по спечелени медали на Европейското първенство за кадети до 19 години.
Бойците ни спечелиха общо 89 отличия от които 30 златни, 23 сребърни и 36 бронза.
Страната ни е втора в Европа след лидера Великобритания с 48 златни, 27 сребърни и 22 бронза.

На ринг националите ни ще се завърнат със 6 златни, 5 сребърни и 8 бронзови отличия.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular