Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниБългарияДве проби на депутати за коронавирус ще бъдат доуточнявани

Две проби на депутати за коронавирус ще бъдат доуточнявани

Две съмнителни проби от народни представители днес ще бъдат доуточнвани. Общо във Военномедицинска академия са подадени 92 проби от депутати. В другата болница – “Софиямед”, където тестват други 92 проби на народни представители, резултатите са отрицателни. Това съобщи началникът на ВМА и председател на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг.

Днес предстои да бъде изследван персоналът, работещ в Народното събрание.

Изследването на всички депутати и цялата администрация на парламента се наложи, след като депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов се оказа с коронавирус.
Днес има огромно струпване на персонала, който работи в парламента – стенографи, квестори, парламентарни секретари, охрана, шофьори. Към края на деня, и то в късните часове ще станат ясни пробите. Вчера във ВМА са направени 376 проби, а персоналът е работил до 1.30 през нощта, допълни ген. Мутафчийски.
Ген. Мутафчийски даде пример с парламента в Израел, където заразените депутати работят в специално изолирано с плексиглас помещение тип кабина, което се намира в парламента, а останалите депутати работят нормално. Обсъждането е онлайн, а гласуването се осъществява по групи./БНР
RELATED ARTICLES

Most Popular