Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионКюстендилДвудневен екологичен форум ще се проведе в Кюстендил

Двудневен екологичен форум ще се проведе в Кюстендил

Двудневен екологичен форум ще се проведе в Кюстендил. Това съобщиха от общинската администрация.

Форумът ще започне от 14.00 часа в парк-хотел „Кюстендил“, а темата е „Отговорен бизнес, отговорни домакинства, отговорни институции”. Форумът e насочен към повишаване на гражданската активност, доброволчеството и промяната в моделите на поведение на бизнеса и местната власт в Кюстендил, относно опазването на околната среда и подобряването качеството на атмосферния въздух.

Всеки, който има интерес към темата за екологията и се интересува от това, как може да допринесе за опазването на околната среда, може да посети събитието в един или няколко от трите панела.

Събитието се организира от Асоциация за социална отговорност и развитие чрез иновации, в партньорство с Общинa Кюстендил и Норвежкия университет за зелено развитие и e част от дейностите по проект „За чист въздух в Кюстендил“. Предвидено е форумът да се проведе съобразно въведените противоепидемични мерки, при използване на не повече от 30% от капацитета на залата, при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 метра и носене на защитни маски за лице от всички участници.

RELATED ARTICLES

Most Popular