Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникДезинфекцират обществени чешми в Пернишко

Дезинфекцират обществени чешми в Пернишко

Дезинфекцирани са обществени чешми в селата Рударци, Кралев дол и пернишкия квартал “Калкас”, съобщи общинският пресцентър. Те се ползват от много граждани, които заради водния режим си наливат вода оттам. Продължава дезинфекцията на улици и обществени места в Перник, през които преминава най-големият поток от хора и автомобили. Улиците са третирани с машина, разпръскваща дезинфектант до 35 м. Така той обхваща и металните огради и конструкции около тях.
Обработени са и подлезите на жп спирка “Метал” и жп гара Перник. Третирани са и основните улици в кварталите Проучване, Твърди ливади, Байкушева махала, Могиличе, Ралица, Марина Бара, Рудничар, Дараците. Обработени с дезинфектант са и ромските квартали, където са осигурени и дежурни екипи на общински инспекторат и МВР. Препаратите, с които се извършва дезинфекция, са безвредни за хора и животни.
Доброволци от село Дивотино са третирали с дезинфектанти центъра на селото, пространството около читалището, парка, всички спирки на градския транспорт и магазините.
Община Перник набира доброволци.

RELATED ARTICLES

Most Popular