Monday, May 6, 2024
HomeАктуално от днесДелта варианта погуби трима дупничани за денонощие, сред тях мъж на 53...

Делта варианта погуби трима дупничани за денонощие, сред тях мъж на 53 без заболявания

Ковид прати 141 души в болниците на област Кюстендил

Нови 99 положителни проби за Ковид-19 има в област Кюстендил за изминалото денонощие. Новозаразени лица има в общините: Дупница – 42, Кюстендил – 37, Бобов дол – 4, Кочериново – 4, Невестино – 4, Рила – 3, Бобошево – 3 и Сапарева баня – 2,  информират от Областния оперативен щаб.

През вчерашния ден са поставени общо 149 дози ваксини, като лицата със завършен имунизационен цикъл на територията на област Кюстендил са 26 263.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 35 пациенти. Има 25 души на кислородна терапия, като десет от тях са в по-тежко състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 55 души. Четирима са в реанимация, има и други четирима пациенти в по-тежко състояние. Останалите са предимно на кислород и в средно тежко.

Към този час в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 41 лица. Четирима пациенти са в реанимация и интубирани, а на кислород и в средно тежко състояние са 19 души.

През изминалото денонощие има починали четирима души: мъж на 82 г., с придружаващи заболявания, от община Сапарева баня и трима мъже от община Дупница – на 53 г. /без придружаващи/, на 65 г. и на 82 г. /с придружаващи заболявания/. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular