Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниСвятДемонстранти блокираха държавната телевизия поради участие на Вучич

Демонстранти блокираха държавната телевизия поради участие на Вучич

Стотици демонстранти блокираха централния вход на сръбската държавна телевизия (РТС), където президентът Александър Вучич снощи участва в поредното си интервю.

Протестът бе организиран от движението “1 от 5 милиона”. Пред РТС бяха изпратени спецчасти на полицията, включително и представители на тайната полиция, облечени в цивилни дрехи, съобщава в. “Данас”. Вучич влезе през задния вход на РТС. Още в самото начало на предаването Вучич нарече протестиращите “мафиоти”. Според него “полицията бие само във Франция и Великобритания, но не и в Сърбия”. “Това е чист фашизъм… Всичко това е незаконно. Аз не знам какво може да се роди в тези болни глави”, каза още Вучич.

Протестиращите пред телевизията скандираха: “РТС тероризира”, “Защо разпространявате лъжи”, “Защо разделяте хората”.

Сред протестиращите бе и лидерът на “Двери” Бошко Обрадович. “Вучич е най-големият страхливец в историята на Сърбия. Той се страхува да се изправи пред очите на три студентки, които искат да му зададат няколко въпроса и които РТС никога няма да му зададе в ефир”, каза Обрадович и добави: Ние сме нормални хора. Ние не искаме нито да се бием, нито да обиждаме когото и да било.

Много бързо пред сградата се събраха и двадесетина привърженици на Вучич, които скандираха: “Ацо сърбине”, “Бошко, ти си педал”, “Джилас е крадец”.

Интервюто на Вучич продължи над час и половина и в него той десетки пъти нарече опозиционните лидери “мафиоти, лъжци и крадци”. Водещата услужливо мълчеше и оставаше Вучич да говори, без да го прекъсва. “На тях им е трудно да се борят с мен, защото съвестта ми е чиста. Те може само да ме убият. Аз съм умен човек и мога да направя точен анализ. Аз нямам нито събота, нито неделя, а за тях “Добро утро” е на обяд. А вие (водещата, бел.ред.) не се страхувайте. Аз съм тук”, каза още Вучич. /БГНЕС

 

RELATED ARTICLES

Most Popular