Saturday, May 11, 2024
HomeРегионДупницаДеница Дикова ще играе в ОбДТ „Невена Коканова“ в Дупница

Деница Дикова ще играе в ОбДТ „Невена Коканова“ в Дупница

Иван Иванов няма да се кандидатира за директор: Предпочитам актьорството, лъжа е, че театърът ще бъде закрит

Деница Дикова вече е част от трупата на ОбДТ „Невена Коканова“ в Дупница. Тя е назначена преди няколко дни и с нея съставът стига 7 човека. Досега Деница се е занимавала предимно с танцов театър, като е участвала в различни проекти извън България. В родния си град Дупница неотдавна представи своя фотоизложба. Деница Дикова е дъщеря на дългогодишния актьор, а впоследствие и директор в местния театър Асен Диков и бившия и главен библиотекар в читалище „Зора“ в Дупница Снежана Дикова.

Деница Дикова

„Деница Дикова е млад и талантлив човек, на който ще разчитаме в бъдеще. Не е вярно, че дупнишкият театър ще бъде закрит.Това, което се говори за затваряне, са слухове. Само зли езици могат да разпространяват такива лъжи“, каза временно изпълняващият длъжността директор на театъра Иван Иванов.

Иван Иванов информира и за проектите на театъра, които смята да реализира в предстоящите месеци. На 25 януари трупата ще гостува на Кърджали с пиесата „Нежни, тайнствени и гневни“.  Пред ученици ще бъде представяна комедията „Г-н Ганьо Балкански“ от Алеко Константинов. Обмисля се и представление за най-малките, което да се представя по детските градини, както и на сцената на театъра.

Иван Иванов на сцената в Дупница

Стана ясно още, че Иван Иванов няма да участва в бъдещия конкурс за директор на театъра. „Приоритет ми и е актьорството и няма да участвам в конкурса за заемане на длъжността за постоянно. Ще остана на поста временно, до провеждането и спечелването на конкурса“, каза актьорът.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular