Sunday, May 5, 2024
HomeРегионКюстендилДесетки бижута на колела дефилираха на ретро парад в Кюстендил

Десетки бижута на колела дефилираха на ретро парад в Кюстендил

За пети пореден път площад Велбъжд в Кюстендил събра десетки класически автомобили и мотоциклети. В тазгодишното издание на международния ретро парад участват повече от 100 автомобила и мотоциклети от Република Северна Македония, Сърбия. Организатор на парада е клуб „Дантекетика”.
„Целта ни на организаторите е да покажем историята на автомобилите на младите хора -изнасяме жив музей. Хората със стари-класически автомобили и мотоциклети се грижат за тях ,за да създават приятно усещане за всички дошли на мероприятието. С ретро парада на класически автомобили популяризираме нашия град, който е прекрасен и в който нека да се случват такива хубави събития. Убеден съм ,че град Кюстендил ще стане водещ туристически център за Югозападна България“, отбеляза председателят Бойко Соколовски.
По думите му от създаването досега в ретро парада са участвали автомобили произведени през 1912,1916, а сега най -стария е от 1932 г., има и такива мерцедеси от 1969,1970 г.
В заключение Бойко Соколовски обобщи, че се наблюдава голям интерес от страна младите хора, което се потвърждава от тазгодишния най-млад участник 15 -годишно момче. /darik.bg/

 

RELATED ARTICLES

Most Popular