Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДесподов прескача оградата с Гърция срещу 6 милиона евро

Десподов прескача оградата с Гърция срещу 6 милиона евро

Футболист номер 1 на България Кирил Десподов е близо до трансфер в Олимпиакос в последните часове от трансферния прозорец.
Гръцкият гранд преговаря с Лудогорец и според източници от Гърция, двете страни нямат големи различия по сделката, а нещата за орела от Кресна са на 70% сигурни.
Всичко трябва да бъде приключено до 1 септември, когато затваря трансферният прозорец.
Според известната до момента информация, обсъжданата цена е около 6 млн. евро.
В средата на месеца стана ясно, че ФК Краснодар се отказва от намерението си да привлече капитана на българския национален отбор по футбол. От руския футболен клуб бяха в контакт с нападателя повече от месец, но така и не се стигна до трансфер, заради липса на достатъчна заинтересованост от страна на Десподов.
По предварителна информация предложената сума от Краснодар също бе в размер на 6 милиона евро. По-късно роденият в Кресна футболист бе поискан и от друг руски клуб в лицето на Сочи. Те изразиха готовност да платят същата сума. Десподов обаче не даваше категорични отговори на отправените предложения, като сред причините, които се изтъкваха в публичното пространство бе войната в Украйна.

26-годишният българин играе в Лудогорец от лятото на 2021 година, когато премина в състава от италианския Каляри. Той вече записа 125 мача с 38 гола и 55 асистенции за разградчани, с които има договор до края на сезона.

RELATED ARTICLES

Most Popular