Saturday, May 11, 2024
HomeРегионПерникДетските градини в Перник имат готовност за отоплителния сезон

Детските градини в Перник имат готовност за отоплителния сезон

Детските градини в Пернишко имат готовност за новия отоплителен сезон. На локално отопление с течно гориво са ДГ „Пролет“, ДГ №12 „Радост“ и ДГ №14 „Славейче“. За началото на сезона тези детски градини разполагат с необходимите количества газьол. ДГ №9 „Калина Малина“ – централна сграда е газифицирана и се осигуряват ежемесечно средства за изразходваните количества газ.

С пелети се отопляват ДГ „Валентина Терешкова“ гр. Батановци и филиала на ДГ №15 „Райна Княгиня“ в с. Мещица. Зареждането с пелети се осигурява ритмично. Останалите 10 (десет) детски градини са на централно парно отопление. Осигурени са допълнителни електроуреди за помещенията при временно преустановяване на централното топлоподаване за децата да бъдат осигурени нормални условия. По-голямата част от училищата също са на централно парно отопление.

С отопление на течно гориво са три училища – VII ОУ „Г. С. Раковски“ , XVI ОУ „Кирил и Методий“, ОУ „Христо Ботев“ гр. Батановци. В бюджетите на тези училища, които са на локално отопление са разчетени и разпределени допълнителни средства по формулата за осигуряване на горива. На твърдо гориво са училищата в малките населени места – Кладница, Дивотино и Ярджиловци. И в тях директорите организират сключването на договорите и доставката.

Във връзка с подготовката на учебната 2021/2022 година ще бъдат окосени зелените площи в дворовете на яслите, детските градини и училищата, както и ще бъде осигурена безопасността по отношение на пътната маркировка.

RELATED ARTICLES

Most Popular