Thursday, May 2, 2024
HomeСпортДетските отбори на „Беласица” стартираха успешно в Дряново

Детските отбори на „Беласица” стартираха успешно в Дряново

Великденски турнир по футбол за деца организира за трета поредна година Дряново. В турнира се включват 28 отбора в три възрастови групи. Това са Футбол 5 – за деца, родени след 01.10.2010 година, Футбол 7 – за деца, родени след 01.01.2008 година, и Футбол 11 – за деца, родени след 01.01.2006 година. Двубоите се провеждат на стадион „Локомотив“ в Дряново и стадион „Републиканец“ в Царева ливада.

„Локомотив” (Дряново) и община Дряново, в партньорство със Зоналния съвет на Българския футболен съюз – Велико Търново и ОС на БФС – Габрово, дават възможност на деца от различни краища на страната да премерят сили. Сред участниците са тимове от школите на „Левски”, ЦСКА, „Локомотив” (София), „Берое”, „Локомотив” (Пловдив), „Ботев” (Пловдив), „Верея”, „Черно море”, „Лудогорец”, „Беласица” (Петрич), „Етър” (Велико Търново), „Янтра” и „Чардафон” – Габрово, „Локо” (Горна Оряховица) и други.
Тази година патрони на турнира са Красимир Балъков, Илиян Киряков, Пламен Николов, Станислав Генчев и Дончо Донев.
„Турнирът вече е традиция в Дряново с цел развитие на детско-юношеските школи в региона. Децата ще получат куп награди и ще се докоснат до големите футболни легенди на България. Ще бъде празник за всички, които обичат спорта и футбола“, сподели Тодор Георгиев, председател на Управителния съвет на ФК „Локомотив-1927“ (Дряново).
До момента двете възрастови групи на „Беласица” постигнаха следните резултати:

Набор 2008
година:

Беласица – Верея – 7:2,

Беласица –
Локомотив Дряново – 5:2,

Беласица –
Янтра Габрово – 2:1.

Набор 2010
година :

Изгрев Свищов
– Беласица – 2:1;

Чардафон
Габрово – Беласица – 1:1;

Локомотив
Дряново – Беласица – 2:2.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular