Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПетричДетският отбор на „Мечетата” победи ОФК „Беласица” с 1:0 в Петрич

Детският отбор на „Мечетата” победи ОФК „Беласица” с 1:0 в Петрич

  • Златните медали на победителите окичи Нина Попова от община Петрич

 

Около 300 зрители наблюдаваха последния мач за първенството на областната група между детските отбори на петричките „Мечетата” и „Беласица”.

През първата част на срещата по-добри бяха атаките на „комити”, които атакуваха най-вече по левия фланг чрез Георги Джиков, Илиян Манчев и Йордан Янков. Защитата на „Мечетата” беше много добре подредена и се разчиташе предимно на контраатаки пред вратата на „Беласица”. В 27-ата минута вратарят на „Беласица” Стоян Стоянов насочи неправилно топката към противниковия  футболист Георги Добрев, който овладя топката, напредна и очи в очи срещу Стоянов го простреля за 1:0. Това поразвали настроението на младите футболисти на „Беласица” и ръководени от наставника си Емил Шаламанов, упражниха натиск пред вратата на „Мечетата” за изравняване на резултата. Това не им се удаваше, защото защитата на противника продължи да се представя на ниво и да се намесва навреме при набезите на „комити”. До края на полувремето Георги Джиков и Антон Попов се озоваха в близост срещу вратаря Кристиян Мунчев, но не успяха да го преодолеят.

През втората част на срещата отново по-атакуващият отбор бе този на „Беласица”. Продължиха навременните намеси на футболистите на „Мечетата”, които охладиха надеждите на противниковите нападатели да бъдат точни в завършващата част на атаката. Накрая главният арбитър Йордан Воденичаров, подпомаган от Христо Кесаров и Венелин Иванов, дадоха край на мача при резултат 1:0 за „Мечетата”.

Независимо от тази загуба футболистите на „Беласица” имаха достатъчен аванс пред миналогодишния областен първенец и съвсем заслужено взеха купата, връчена от дългогодишния арбитър в „А” група Николай Марков, сега делегат на мача.

Златните медали окачи на вратлетата на младите „комити” Нина Попова – директор в Общинска администрация-Петрич.

Допълнително настроение внесе управителят на ОФК „Беласица” Венко Папалюгов, който осигури много лакомства за всички млади футболисти.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular