Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПерник"Децата на Перник" се състезаваха в турнир по лека атлетика

“Децата на Перник” се състезаваха в турнир по лека атлетика

Четвърти лекоатлетически турнир “Децата на Перник ” се проведе пред Кметство Изток. В него се включиха 300 участници на възраст от 5 до 13 г. и свободен старт – над 13 г. Организатори на състезанието бяха Кметство Изток и легендата в леката атлетика Милка Михайлова, със съдействието на Община Перник.

Младите спортисти бяха наградени от кмета на Изток инж. Десислава Стоянова и кмета на Църква Радослав Динев с медали, грамоти и предметни награди. Гости на събитието бяха Стефан Кръстев – зам.- кмет на Община Перник, Радослав Динев – кмет на Кметство Църква и Десислава Стойова – главен експерт “Спорт” в Община Перник.

Целта на инициативата е да се популяризира леката атлетика и спорта като здравословен начин на живот.

“Ще използвам случая, за да изразя своето уважение към Милка Михайлова и нейната активна дейност в областта на спорта и като организатор на турнира. Радвам се, че младите спортисти имат такъв интерес към леката атлетика и хъс за победа! Пожелавам на всички успех в спорта! Състезавайте се с желание и вярвайте в себе си! Успех!”, заяви кметът на кметство Изток инж. Десислава Стоянова.

Участниците в турнира пробягаха следните разстояния: 100, 200, 300, 500 и 1000 метра. Класиралите се от първо до трето място, получиха медали, грамоти и предметни награди, а до шесто място – грамоти и предметни награди. Класиралите се училищни отбори от първо до трето място получиха купи. А четвърто, пето и шесто място – грамоти.

Снимки: Кметство Изток
RELATED ARTICLES

Most Popular