Saturday, May 11, 2024
HomeОбществоДеца от неделно училище зарадваха с коледни картички медици от първа линия

Деца от неделно училище зарадваха с коледни картички медици от първа линия

Приключи кампанията „Заедно на Рождество Христово“, организирана от храм „Св. Николай Софийски”, и посветена на себеотрицанието на лекарите и медицинския персонал от първа линия в битката с коронавирусната пандемия. В навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово, медиците от Интензивно ковид отделение към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“- гр. София, получиха красиви картички и сувенири, изработени от децата от Неделното училище към храм „Св. Николай Софийски” и икони, благословени от протойерей Василий Василев от храмовото духовенство.

В продължение на един месец децата от енорията и техните семейства създаваха красиви празнични дарове, с които да засвидетелстват своята признателност и подкрепа към героите на днешното време, които и в най-святата празнична нощ, вместо да бъдат със семействата си, ще изпълняват своя професионален и морален дълг, борейки се за човешки живот.

Медиците приеха с голямо вълнение отправения към тях жест, и от своя страна също организираха изненада за децата от Неделното училище при храм „Св. Николай Софийски”.

Кампанията „Заедно на Рождество Христово“ напълно изпълни своя смисъл да споделим заедно радостта от светлия празник Рождество Христово и спомогнем светлината от него да бъде с тези, които принасят своите достойни плодове. Подобно на новородилия се Богочовек да бъдем изпълнени с безгранична любов, смирение и вярност. Текст и снимки: храм „Св. Николай Софийски”

RELATED ARTICLES

Most Popular