Friday, May 3, 2024
HomeОживлениеДеца творят и се забавляват „На гости на баба и дядо в...

Деца творят и се забавляват „На гости на баба и дядо в Белица“

Читалище „Георги Тодоров – 1885“ в Белица организира летни занимания за деца под мотото „На гости на баба и дядо в Белица“, съобщават от културния институт. Оттам посочват, че това е чудесно време в година, в което може да се съчетаят дългите летни дни със забавни игри, при които децата дори ще усвоят нови умения. Заниманията са всеки понеделник, сряда и петък от 10 до 12 часа без ограничения на възрастова група, а сборният пункт е пред читалището.


В първата седмица заниманията, които вече започнаха са посветени на танците и спортните игри. В дните 18, 20 и 22 юли децата ще творят в сферата на изобразителното и приложно изкуство, с последната седмица на месеца е посветена на четенето.
Август в читалището в Белица започва с музика, а дните 8, 10 и 12 август отново ще са посветени на танците и спортните игри. Програмата предвижда и седмица на историята, бита и традициите, а в края на месеца децата ще се посветят на пътешествията. Заниманията ще приключат с конкурс за есе на тема: „Как прекарах лятната ваканция в Белица“.


От читалището отправят и пожелание към децата за приятни игри, екскурзии, пътешествия, игра на топка, скачане на въже, рисуване и четене на книги от библиотеката, за което след това да разкажат в своето есе.

RELATED ARTICLES

Most Popular