Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградДипломираха се абсолвентите от випуск 2018 на Техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дипломираха се абсолвентите от випуск 2018 на Техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

Първенец на випуск 2018 е Марио Петров, завършващ специалност „Компютърни системи и технологии“ с успех 5,95

 

На тържествена церемония в Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ бяха връчени дипломите на 122-ма абсолвенти от Техническия факултет. Деканът на факултета доц. д-р инж. Снежина Андонова откри тържеството и поздрави дипломантите, завършващи специалностите „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“, „Техника, технологии и предприемачество“, „Кариерно развитие и предприемачество“, „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“, „Електроника“, „Комуникационна техника и технологии“ и „Компютърни системи и технологии“.

“Връчването на диплома за висше образование е изключително съкровен момент за всеки абсолвент и неговото семейство, защото е несравнимо усещането, че вложеният труд, последователните усилия, воля и старание през изминалите години са увенчани с успех, че ограниченията и лишенията, през които всеки родител е минал, за да изучи детето си, са възнаградени“, каза в приветственото си слово доц. д-р инж. Снежина Андонова. „Вие сте уверени, амбициозни млади хора с високотехнологично образование, които ще имат изключително значение за развитието на индустрията в страната ни и особено в Югозападния регион“, обърна се към абсолвентите доц. Андонова.

Тя им пожела здраве, младежки ентусиазъм, упоритост, късмет и вдъхновение в преследването на личните и професионалните им мечти. Приветствие към дипломантите от името на ректора – проф. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Георги Апостолов. Той връчи дипломите на отличници и им пожела да продължат да мечтаят и да се стремят да постигат нови и още по-големи успехи. От името на абсолвентите с думи на благодарност се обърна Алекс Мекльов от специалност „Компютърни системи и технологии“. По традиция отличниците получиха плакет на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

 

Първенец на випуск 2018 е Марио Петров, завършващ специалност „Компютърни системи и технологии“ с успех 5,95. Сред отличниците, получили плакет, са Алекс Мекльов, Миглена Цекина и Марина Николова. Гости на церемонията бяха инж. Георги Георгиев – управител на фирма „Конет“, инж. Васил Новоселски – управител на фирма „Монца“, Александър Цацев – председател на Съюза на българските автомобилисти – Благоевград, д-р инж. Василиса Павлова – старши експерт по информатика и информационни технологии в Регионалното управление на образованието – Благоевград, инж. Антоанета Николова – старши експерт по професионално образование в Регионалното управление на образованието – Благоевград, проф. д-р Борис Манов – декан на Философския факултет, Екатерина Атанасова – заместник-директор на Осмо СУ „Арсени  Костенцев“ в Благоевград, г-жа Милена Ковачева – заместник-директор на Второ ОУ „Димитър Благоев“– Благоевград. Музикален поздрав към абсолвентите и гостите поднесе Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Пиринска китка“ с главен художествен ръководител Бистра Бельова.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular