Sunday, May 5, 2024
HomeРегионРазлогДиректорът на ЮЗДП: Кражбата край Якоруда е фрапантна

Директорът на ЮЗДП: Кражбата край Якоруда е фрапантна

Контрабандната дървесина е над 15 000 лева

” Такъв случай, на такова количество кражба на дървесина в последните години не е установявано от една фирма. На лицензирания лесовъд на фирмата ще бъдат съставени актове по Закона за горите, дървесината ще бъде задържана и ще отидем на вариант прекратяване на договорите за некоректно изпълнение. Кражбата е фрапантна – над 60 кубика строителна дървесина, при сегашните цени на дървесината това са някъде над 15 хиляди лева.”. Това съобщи пред БНР директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов по случая с фирма “Диамант Рубин”, близка до кмета на село Конарско Ахмед Ахмед.

“Като тръгне да се разплита чорапът, излизат доста неща, които са нелицеприятни. Всички правила са нарушени в случая”, допълва Дамянов.
Припомняме, че над 60 кубически метра е незаконно добитата едра строителна дървесина, установена до момента от съвместната проверка на полицията, Регионалната дирекция по горите в Благоевград и Югозападното държавно предприятие. Тя започна преди три дни, когато по пътя от Черна Места към Якоруда беше задържан камион с около 20 кубика контрабандна дървесина на фирма „ Диамант Рубин“. Задържан в ареста бе и шофьорът на камиона, Ахмед Ибрахим Ахмед, кмет на село Конарско. Проверката продължи по информация за още два пълни с контрабандна дървесина камиона. Дървеният материал е открит разхвърлян на няколко места в близост до сечището и до обекта, където фирмата има договор за законен дърводобив.

До този момент към кмета на село Конарско няма повдигнато. В сряда вечерта той беше освободен от ареста, съобщиха от прокуратурата. От там уточняват, че разследването по случая продължава.

RELATED ARTICLES

Most Popular