Friday, May 3, 2024
HomeРегионРазлогДоблестна постъпка: Мъж от Разлог намери голяма сума пари и я върна...

Доблестна постъпка: Мъж от Разлог намери голяма сума пари и я върна на собственика

Иван Марков от Разлог получи благодарствена грамота с послание „Добрите хора вършат добри дела“ и подаръчна кошница  от кмета на град Разлог, инж. Венцислав Гърменов. Жестът на целия кметски екип е заради благородната постъпка  на мъжа, който намери голяма сума пари и я върна на собственика.

По време на международното колоездачно състезание “По стъпките на римляните”,  Иван Марков намира голяма сума пари в центъра на града. Бащата на две деца обаче е категоричен, че ще открие притежателя им и ще върне загубената сума. Той уведомява организаторите на събитието, собствениците на търговски обекти и органите на реда. Не се отказва и след края на събитието. Продължава да разпитва хора, проверява камери за видеонаблюдение и търси съдействие от работници в близките магазини.

Два дни по-късно притежателят на голямата сума пари е намерен.

Тя е предадена на мъж от село Краище, който подробно разказа как е загубил точната сума, след посещение в аптека.

Иван Марков не за първи път намира изгубени  пари и ги  връща на собствениците им,  давайки пример на своите деца и доказвайки, че моралът и доброто сърце са с по-голяма стойност от материалното.

За проявата на човечност, Иван Марков бе поздравен и от заместник кметовете Иван Гюров и Гергана Фарфарова, които присъстваха на церемонията.

RELATED ARTICLES

Most Popular